Dünya'nın domuzdan organ nakledilen ilk insanı hayatını kaybetti

Sağlık konusunda insanlığın en önemli meseleleri arasında organ temini yer alıyor. Hayatını kaybeden insanlardan alınan organlar başka insanlara nakledilirken farklı yollarda denenmeye devam ediliyor.

Dünya'nın domuzdan organ nakledilen ilk insanı hayatını kaybetti

Türkiye'de de başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere bu konuda hizmet veren kuruluşlar tarafından çağrılar yapılıyor. Yapılan çağrılarda organ bağışının hayat kurtardığı ve önemli olduğu ifade ediliyor.

DOMUZDAN İNSANA NAKİL YAPILMIŞTI

Çok sayıda insan organ bağışında bulunurken bir çok insanda bu adımı atmaktan geri duruyor. Hem yeterli organ teminin sağlanamaması hem de talebin çokluğu insanlığı başka yollara sevk ediyor. Konu ile ilgili Amerika'da heyecanlandıran bir gelişme yaşanmış ve bir hastaya domuzdan alınan bir böbrek nakledilmişti. Nakil öncesinde beyin ölümü gerçekleşen insanlarda bu nakil işlemi gerçekleştirilmişti.

UMUT OLMUŞTU

Webtekno'da yer alan habere göre iki ay önce domuzdan nakil alan ilk yaşayan insan olan ve tarihe geçen Richard Slayman'dan üzücü bir haber geldi. Slayman'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Organ bağışı bekleyen insanlar için umut kaynağı olan Slayman'ın vefatı ile ilgili yapılan açıklamada konunun organ nakli ile ilgisinin olmadığı ifade edildi.

Bilim adamları bu konu hakkında çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu gelişmeler dünyanın neresinde olursa olsun insanlık için büyük bir umut kaynağı oluyor.

SONRAKİ HABER