ANASAYFA Dünya Dünya’nın en zengin şehirleri açıklandı

Dünya’nın en zengin şehirleri açıklandı

Dünya üzerinde binlerce şehir bulunuyor. Bu şehirlerin nüfusu, ekonomisi ve kültürel yapısı da birbirinden çok farklılık gösteriyor. Dünya ülkelerinde yer alan şehirler için sıklıkla birbirinden farklı araştırmalar yapılırken bu kez Dünya'nın en zengin şehirlerinin belli olduğu bir liste paylaşıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Dünya’nın en zengin şehirleri açıklandı

Dünya ülkelerinde binlerce şehir bulunuyor. Bu şehirler arasında yapılan araştırmalar gündemde yer almaya devam ediyor. Bu araştırmalarla ilgili en çok da Türkiye ile ilgili değerlendirmeler vatandaşlar tarafından merak edilirken bu kez Dünyanın e zengin şehirleri listelendi. Henley & Partners tarafından New World Wealth ile iş birliği içinde hazırlanan 2024 Dünyanın En Zengin Şehirleri Raporu paylaşıldı. 

Henley & Partners tarafından küresel veri istihbarat firması New World Wealth ile iş birliği içinde her yıl hazırlanan “Dünya’nın En Zengin Şehirleri Raporu” 2024 yılına özel olarak paylaşıldı. Henley & Partners CEO'su Dr. Juerg Steffen, yayımlanan basın bülteninde dünyanın en zengin şehirlerinde büyümeyi sağlayan önemli bir faktörün finansal piyasaların son yıllardaki güçlü performansı olduğunu söyledi. 

DÜNYANIN EN ZENGİN ŞEHİRLERİ

Yapay zeka, robotik ve blok zinciri teknolojisindeki hızlı gelişmeler, servet yaratma ve biriktirme için yeni fırsatlar sağladığını belirten Steffen, bu yeni fırsatların eski riskleri taşıdığına dikkat çekti. Henley & Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel, dünyanın en zengin 10 şehrinden 7'sinin, oturum veya vatandaşlık hakları karşılığında doğrudan yabancı yatırımı aktif olarak teşvik eden yatırım göçü programlarına ev sahipliği yapan ülkelerde olduğunu ifade etti. 

Dünya’nın en zengin şehirleri ise şöyle listelendi;

New York City: New York şehri sakinlerinin sahip olduğu toplam servet şu anda 3 trilyon ABD dolarını aşıyor.

San Francisco: San Francisco şehri ve Silikon Vadisi'ni kapsayan Kuzey Kaliforniya'nın Körfez Bölgesi 305.700 milyoner, 675 santinoer ve 68 milyardere ev sahipliği yapıyor.

Tokyo: Tokyo, 298.300 milyonerle 3. sırada yer alıyor.

Singapur: Singapur,  şu anda 244.800 yerleşik milyoner, 336 centi-milyoner ve 30 milyardere ev sahipliği yapıyor.

Londra: Londra,  227.000 milyoner, 370 santi-milyoner ve 35 milyarder ile 5. sırada yer alıyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayaş Belediyesinden vatandaşlara hobi bahçeleri çağrısı! "Kaçak yapıları bildirin"

Ayaş Belediyesinden vatandaşlara hobi bahçeleri çağrısı! "Kaçak yapıları bildirin"