Gazze'de kaç kişi hayatını kaybetti, son durum nedir?

Hamas ile İsrail gerilimi sivilleri etkilemeye devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları birinci ayına girmişken Gazze'de kaç kişinin hayatını kaybettiği de son dakika olarak açıklandı.

Gazze'de kaç kişi hayatını kaybetti, son durum nedir?

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına İsrail'in sert karşılığı devam ediyor. İsrail tarafındaki savaş söylemlerinin ardından Gazze'deki sivillere yönelik saldırıların da dozu arttı. Gazze'de İsrail saldırıları devam ederken her dakika siviller hayatını kaybetmeye devam ediyor.

İsrail'in Gazze'deki savaşı birinci ayını doldururken dünya gündeminden düşmeyen bir konuda hayatını kaybeden siviller oldu. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmasının ardından İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. İsrail tam 31 gündür Gazze'ye bomba yağdırıyor. İsrail ile Gazze olayını yakından takip ederken ''Gazze'de kaç kişi hayatını kaybetti? Gazze'deki son durum nedir?'' gibi sorularına yanıt aramaya başladı.

GAZZE'DE KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

İsrail ordusunun 5 Kasım Pazar gününden bu yana yoğun şekilde hava saldırıları düzenlediği Gazze'de en az 27 Filistinli sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

gazzede-kac-kisi-hayatini-kaybetti-son-durum-nedir.jpg

Bununla birlikte son bir ayda Filistin'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini geçti. Ölenlerin yüzde 70'ini kadın ve çocuklar oluştururken İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, Gazze Şeridi'ndeki birçok bölgeyi bombalaması sonucu onlarca Filistinli hayatını kaybetti. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre 10 bin kişi hayatını kaybetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER