ANASAYFA Dünya Güneş patlaması nedir, etkileri neler?

Güneş patlaması nedir, etkileri neler?

Güneş patlamasının olacağına ilişkin açıklamanın ardından bazı soruların da yanıtları merak edildi. Güneş patlamasının ne anlama geldiği merak edilirken etkileri de merak edilen konular arasındaki yerini aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Güneş patlaması nedir, etkileri neler?

Güneş patlaması son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Güneş patlamasının ne anlama geldiği ve etkilerine ilişkin merak edilenlere yanıt aranmaya devam ederken ‘’Güneş patlaması nedir, etkileri neler, ne zaman olacak?'' soruları da gündemdeki yerini aldı. 

Güneş patlaması hakkında ayrıntılı bilgi arayışı devam ediyor. Güneş'teki lekelerin etrafındaki manyetik alan çizgilerinin hareketi, kesişmesiyle ortaya çıkan patlamalar Dünya'yı da etkileyen bazı sonuçlara neden oluyor. Güneş patlamasının ne zaman meydana geleceğine ilişkin bazı sorulara yanıt aranırken yaşanacak olaya ilişkin bir takım merak edilenler gündemdeki yerini aldı. 

GÜNEŞ PATLAMASI NEDİR, ETKİLERİ NELER?

Güneş lekelerinin yakınında dolanan manyetik alan çizgileri, kesişir ve yeniden düzenlenir. Güneş patlamaları adı verilen ani enerji patlamalarına neden olur. Patlamalar yüksek oranda radyasyonu uzaya saçar. 

Eğer patlamalar çok yoğun olursa, salınan radyasyon Dünya’da radyo iletişimini sekteye uğratabilir. Güneş patlamasının etkileri merak edilirken Dünya’ya ulaşan yüklü parçacıklar gökyüzünde Aurora denilen doğal ışınımlara sebep olur. Kütle atımı çok güçlü olduğunda ise en kötü durumda elektrik kesintilerine neden olabilir. 

2024 GÜNEŞ PATLAMASI NE ZAMAN?

24 Mart günü şiddetli bir Güneş patlaması yaşandığı Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) tarafından duyuruldu. Bu çerçevede beklenen yeni bir Güneş patlaması da henüz bulunmuyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
31 Mart Yerel Seçimleri için yarım milyondan fazla personel görevlendirildi!

31 Mart Yerel Seçimleri için yarım milyondan fazla personel görevlendirildi!