Güneş tutulması ne zaman, Türkiye'den görülecek mi, etkileri neler olacak?

Güneş tutulması için nefesler tutuldu. Güneş tutulmasının Türkiye'den görülüp görülmeyeceği merak edilirken etkileri de sorgulanan konular arasında yer aldı.

Güneş tutulması ne zaman, Türkiye'den görülecek mi, etkileri neler olacak?

Güneş tutulması, Ay'ın Güneş ile Dünya arasından geçmesi ve belirli bir oranda güneş ışığını engellemesiyle oluşurken 2024 yılının ilk güneş tutulması 8 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek. Dolayısıyla Güneş tutulmasının detayları da sorgulanan konular arasında yer aldı.

Vatandaşlar ‘’Güneş tutulması saat kaçta, Türkiye'den görülecek mi, etkileri neler olacak?'' gibi sorulara yanıt ararken merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik.

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Güneş tutulması ile ilgili olarak detaylar belli oldu. 8 Nisan Pazartesi günü izlenecek olan tutulmanın Türkiye saati ile 18:42'de, tam tutulmanın da saat 21:17'de meydana geleceği, 23:52'de ise sona ereceği açıklandı. Ancak Güneş tutulması Türkiye'de görülmeyecek. Meksika, ABD ve Kanada'da izlenebilecek olan Güneş tutulması, 43 ülke kısmi olarak izleyebilecek, Türkiye'den ise görülmeyecek.

Güneş tutulması ne zaman, Türkiye'den görülecek mi, etkileri neler olacak?

NASA, NASA+'da birkaç saatlik çevrimiçi yayın sunacak. Ayrıca NASA TV'de ve birçok haber ajansının web sitesinde de yer alacak. Kanada Uzay Ajansı, tutulmanın etkileri konusunda uygun koruma olmadan doğrudan güneşe bakmanın kısmi veya tamamen görme kaybı gibi ciddi sorunlara yol açabileceği konusunda uyardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER