İngiltere’de araç kalabalığın arasına daldı: 47 kişi yaralandı!

İngiltere'de şampiyonluğunu ilan eden Liverpool futbol takımının kutlamalarında yaşanan olayda 47 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Çıkan olaylarda yaralanan 27 kişinin hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

İngiltere’de araç kalabalığın arasına daldı: 47 kişi yaralandı!

İngiltere'de şampiyonluk kutlamaları yapan Liverpool futbol takımının taraftarları arasına bir sürücü aracı ile daldı. Yaşanan olayın ardından yaralı sayısında artış yaşandı Polis ise olayı terör saldırısı olarak değerlendirmediklerini açıklamıştı.

LİVERPOOL TAKIMININ ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI SIRASINDA FACİA!

Kuzey Batı Ambulans Servisi’nden yapılan açıklamada, olayda 47 kişinin yaralandığı, yaralıların 27’sinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Merseyside İtfaiyesi 1’i çocuk 4 kişinin aracın altında sıkıştığını açıklarken, herhangi bir can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

Merseyside polisinden yapılan açıklamada ise olayın terör eylemi olarak değerlendirilmediği belirtilerek, "İnsanlardan, bu akşam Liverpool şehir merkezindeki Water Caddesi’nde meydana gelen olayın koşulları hakkında spekülasyon yapmamalarını rica ediyoruz. Gözaltına alınan kişinin, Liverpool bölgesinden 53 yaşındaki bir Britanyalı erkek olduğunu teyit edebiliriz" denildi.

POLİSE ARAŞTIRMA YAPMASI İÇİ ALAN TANINMASI İSTENDİ!

İngiltere Başbakanı Keir Starmer da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda yaşanan olayı "korkunç" olarak niteledi. Yaralıların ve olaydan etkilenen herkesin yanında olduğunu vurgulayan Starmer, "Bu şok edici olaya hızlı ve etkin müdahalelerinden dolayı polise ve acil durum ekiplerine teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. Gelişmeler hakkında bilgilendirildiğini kaydeden Starmer, "Polise soruşturma için ihtiyaç duyduğu alanı vermemizi rica ediyorum" çağrısında bulundu.

Premier Lig şampiyonluğu kutlamalarında yaşanan olay ilk olarak terör eylemi şüphesi olarak değerlendirilmiş, ilk etapta 3 kişinin yaralandığı açıklandı. Yerel saatle 18:00'de yaşanan olayın ardından sürücü gözaltına alınırken son yaralı sayısı 47 kişi olarak ilan edildi. Bunlardan 27'sinin ise hastaneye sevk edildiği belirtildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER