İngiltere'de seçim erkene alındı! 4 Temmuz'da genel seçim var

İngilizler bir kere daha sandık başına gitmeye hazırlanıyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak yapmış olduğu açıklama ile beklenen erken seçim tarihini resmi olarak ilan edildi.

İngiltere'de seçim erkene alındı! 4 Temmuz'da genel seçim var

Son dönemde tüm dünyada büyük politik çalkantılar meydana gelirken ekonomik olarak yaşanan zorluklar da yönetimlerin sıkıntıya girmesine neden olmuştu. Pek çok ülkede erken seçim kararı alınırken bu kararlardan birini de İngiltere açıkladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, başbakanlık konutunun önünde yapmış olduğu sürpriz basın toplantısı ile İngiltere'nin erken seçime gideceğini duyurdu. Downing Sokağı'nda yapmış olduğu basın toplantısında Başbakan Sunak, İngiltere'nin 4 Temmuz tarihinde erken seçime gideceğini duyurdu.

İNGİLTERE ERKEN SEÇİME Mİ GİDİYOR, İNGİLTERE'DE SEÇİM NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

Başbakan Sunak yapmış olduğu açıklamasında “Zorlu bir mücadele ile elde edilen bu ekonomik istikrar, sadece bir başlangıçtı. Şimdi asıl soru, sizin temelleri atılan bu çalışmanın sizlere, ailenize ve ülkenize güvenli bir gelecek sağlayacağına inanıp inanmıyor olduğunuz. Şimdi, Britanya’nın istikbalini belirleme zamanı.

Ya elde ettiğimiz başarının üzerine yenilerini inşa etmeyi ya da plansızlık ve belirsizlik ile en başa dönme riskini almayı tercih edeceğiz. Bugün, daha evvelden majesteleri Kral ile görüşerek Parlamentonun feshi talebinde bulundum ve Kral bu talebi kabul etti. 4 Temmuz’da bir genel seçim yapacağız” dedi.

İngiltere'de enflasyon rakamları son 3 senenin en düşük seviyesi olan yüzde 2,3 seviyesine gerileyerek büyük bir iyileşme göstermişti. Erken seçim kararının hemen bu verinin ardından açıklanması Sunak'ın düzelen ekonomiye güveni olarak yorumlanırken seçimin iktidar koltuğunda oturan Muhafazakar Parti ile muhalefette ki İşçi Partisi arasında geçmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER