İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İbrahim Reisi kimdir?

Tüm dünyanın gelişmelerini merakla beklediği olaydan üzücü haber geldi. Azerbaycan dönüşü içinde bulunduğu helikopter düşen Reisinin vefat ettiği resmen açıklandı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İbrahim Reisi kimdir?

İran'dan gelen haberler dünyanın birinci sırasına oturmuş, ülkenin başındaki ismin helikopterinin düştüğü açıklanmıştı. Bu gelişme sonrasında İranlılar ve dünyanın pek çok ülkesinden liderler, İbrahim Reisi ve beraberindekilerin sağ kurtulması için temennilerde bulunmuşlardı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDAN KÖTÜ HABER

İlk gelen haber helikopterin sert iniş yaptığı şeklinde olmuş ve detaylı bir bilgi verilmemişti. Daha sonrasında İran medyası ve diğer kuruluşlardan helikopterin düştüğü arazide zorlu hava koşullarından dolayı arama kurtarma çalışmalarının zorlukla ilerlediği ifade edilmişti. Yaşanan sürecin ardından İran Türkiye'den arama çalışmalarında yardımcı olması için Akıncı İHA istenmişti.

Anında talebe olumlu yanıt verilmiş ve ülkemizden alana gerekli destek sağlanmıştı. Akıncı İHA görevini başarı ile tamamlamış ve enkazın olduğu alanı İranlı yetkilere bildirdi. Bu bilginin ardından çalışmanın yoğunlaştığı yerden istenmeyen haber geldi. İran, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ın helikopter kazasında öldüğünü açıkladı.

Ülkeyi derin bir yasa boğan sonrasında dünyanın farklı yerlerinden İbrahim Reisi ve Hüseyin Emirabdullahiyan için taziye mesajları yayınlandı.

İBRAHİM REİSİ HAYATI

Reisi İranlı muhafazakâr bir politikacı, hukukçu ve İran'ın cumhurbaşkanıdıydı. İlkeci ve Müslüman bir hukukçu olarak 2021 seçimlerinden sonra cumhurbaşkanı oldu.

Reisi, İran yargı sisteminde 2004-2014 yılları arasında Başsavcı Yardımcılığı, 2014-2016 yılları arasında Başsavcılık ve 2019-2021 yılları arasında Başyargıçlık gibi çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca 1980'lerde ve 1990'larda Tahran Savcısı ve Savcı Yardımcısı olarak görev yaptı. 2016'dan 2019'a kadar bir bonyad olan Astan Quds Razavi'nin Vasisi ve Başkanı oldu. Güney Horasan Eyaleti'nden Uzmanlar Meclisi üyesidir ve ilk kez 2006 seçimlerinde bu göreve seçildi. Meşhed Cuma Namazı Hatibi ve İmam Rıza Türbesi Büyük İmamı Ahmed Alamolhoda'nın damadıdır.

İran'dan konuya dair yeni haberler gelmeye devam ediyor. Dünya gündeminde de bu konu ilk sırada yer almayı sürdürdü.

SONRAKİ HABER