İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze törenine Türkiye'den iki isim katılacak

İran'ın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden lideri İbrahim Reisi için resmi cenaze töreni yapılacak. Törende Türkiye'yi temsil için üst düzey isimler yer alacak.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze törenine Türkiye'den iki isim katılacak

İran son yıllarının en gergin döneminde devlet liderini kaybetmenin şokunu yaşadı. Bir helikopter kazası ile vefat eden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki devlet adamları son yolculuğuna uğurlanacak.

İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter geçtiğimiz günlerde düşmüş ve Türkiye'nin de yardımı ile saatler sonra bulunabilmişti. Söz konusu arama kurtarma çalışmaları sonucunda helikopter içinde bulunan isimlerin vefat ettiği açıklanmıştı.

TÜRKİYE'DEN GİDECEK İSİMLER BELLİ OLDU

İran'da büyük bir yasa sebep olan olay sonrasında Türkiye'de de milli yas ilan edilmiş, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda isimden taziye mesajı gelmişti.

Bugün cenazeler İran'ın önemli şehirlerinden Tebriz'e getirilmiş, düzenlenen ilk cenaze töreni merasimine binlerce kişi katılmıştı. Cuma günü gerçekleştirilmesi beklenen defin işlemleri öncesinde gerçekleşen törenlere Türkiye'den de devlet düzeyinde bir katılım sağlanacağı öğrenildi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze törenine Türkiye'den iki isim katılacak

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze törenine Türkiye'den iki isim katılacak - Resim : 2

Edinilen bilgiye göre İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin cenaze töreninde Türkiye'yi temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan katılacak. Reisi'nin toprağa verilme töreninde yüzbinlerce kişinin olması bekleniyor. İran'ın yeni Cumhurbaşkanının ise Haziran ayında belli olması tahminlerinde bulunuluyor.

SONRAKİ HABER