İran ile İsrail arasında resmi ateşkes kararı açıklandı!

Tüm dünyada büyük bir ekonomik dalgalanmaya neden olan ve yakından takip edilen İran - İsrail savaşı hakkında son dakika gelişmesi duyuruldu. ABD Başkanı Trump iki ülkenin ateşkes kararı aldığını duyurdu.

İran ile İsrail arasında resmi ateşkes kararı açıklandı!

Dünya İsrail ile İran arasında yaşanan savaşı yakın takip altına almıştı. Savaşa ABD'nin de dahil olması ile bölgede tansiyon yükselmiş, bir anda 3. Dünya Savaşı söylentileri yeniden ayyuka çıkmıştı. Neyse ki korkulan olmadı ve iki ülkenin arasında ateşkes anlaşması imzalandığı duyuruldu.

İRAN VE İSRAİL ARASINDA RESMİ ATEŞKES KARARI DUYURULDU!

Donald Trump, İran ile İsrail arasında süregelen çatışmalara yönelik sosyal medya platformu Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda "herkese tebrikler" ifadesini kullandı.

Trump paylaşımında "İsrail ve İran arasında tam ve eksiksiz bir ateşkes olacağı konusunda tam bir anlaşmaya varıldığını" bildirdi

Savaşın "bu noktada sonlandığının" kabul edileceğini kaydeden Trump, İran'ın ateşkesi başlatacağını ve takip eden 12. saatte de İsrail'in ateşkes başlatacağını kaydetti.

Trump, izleyen 24. saatte de "12 gün savaşının resmi sonunun" dünya tarafından da "selamlanacağını" belirtti.

Her bir ateşkes esnasında diğer tarafın "barışçıl ve saygılı" kalacağını kaydeden Trump, "Her şeyin olması gerektiği gibi çalışacağı varsayımıyla, ki öyle olacak, her iki ülkeyi, İsrail ve İran'ı, '12 günlük savaş' olarak adlandırılması gereken şeyi sona erdirmek için gereken dayanıklılık, cesaret ve zekaya sahip oldukları için tebrik etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.İran ile İsrail arasında resmi ateşkes kararı açıklandı!

Trump, bu savaşın yıllarca sürebilecek ve tüm Orta Doğu'yu yok edebilecek bir savaş olabileceğini ifade ederek, "Ama olmadı ve asla olmayacak! Tanrı İsrail'i korusun, Tanrı İran'ı korusun, Tanrı Orta Doğu'yu korusun, Tanrı ABD'yi korusun ve Tanrı dünyayı korusun." açıklamasında bulundu.

Söz konusu savaş tarih literatürüne 12 gün savaşı olarak geçerken, ABD yönetimi İran'ın yeniden nükleer silah üretmek istemesi durumunda ordu ile karşı karşıya geleceği uyarısını yeniledi. Ancak İran'ın uranyum kaynaklarının yok edilip edilmediği yönündeki sorular resmi olarak karşılık bulmadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız
SONRAKİ HABER