İran - İsrail çatışmalarında ikinci perde! Saniyeler içinde yanıt veririz

Ortadoğu'da aylardır devam eden gerginlik ve saldırılar Nisan ayında daha farklı bir boyuta taşınmıştı. İsrail'in Suriye'de İran Büyükelçiliğine yaptığı saldırı gerginliğin fitilini ateşlemişti.

İran - İsrail çatışmalarında ikinci perde! Saniyeler içinde yanıt veririz

Yaşanan saldırılarda aralarında İranlı üst düzey askerlerinde olduğu 13 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından yıllardır bir birlerine karşı sert söylemlerde bulunan iki ülkenin arasında neler yaşanacağı merak konusu olmuştu.

ORTADOĞU'DA YENİ GERİLİM

Kendilerine yapılan saldırıya sert bir karşılık vereceğini açıklayan İran geçtiğimiz günlerde yüzlerce dronu İsrail'e göndererek misilleme saldırısı başlatmıştı. Söz konusu saldırılarda kullanılan dronlar ve atılan füzeler hava imha edilmiş, her hangi bir can kaybı olmamıştı.

Bu saldırı 1979 yılından sonra İran'ın İsrail topraklarına yaptığı ilk saldırı olmuştu. Saldırının sonlandırılması ve İran cephesinden yeni bir olay yaşanması durumunda daha farklı şekilde karşılık verileceği söylemlerine karşılık İsrail'in ne yapacağı belirsizliğini koruyor.

Bu yaşanan karşılıklı saldırıların ardından İsrail'in bir misilleme yapacağı görüşü ağır basıyor. İsrail devlet televizyonunda bölgeyi savaş sürüklemeyecek bir cevabın verileceği ifade ediliyor.

İRAN TEHDİT ETTİ

Tahran cephesi de söz konusu iddialara karşı peşin peşin konuşarak karşılık vereceklerini dile getirdi. İranlı yetkililer kendilerine yeni bir saldırı olması durumunda saniyeler içinde yanıt vereceklerini aktardılar.

Ekim ayından beri Gazze'de bir savaşın içinde olan İsrail'in İran ile olan gerginliğini nasıl yöneteceği bilinmiyor. Bir çok ülke tarafından bölgede sakinlik çağrısı yapılıyor.

SONRAKİ HABER