İspanya, Norveç ve İrlanda'dan Filistin'i tanıma kararı açıklamaları geldi!

İsrail'in Filistin halkına uyguladığı acımasız saldırı politikasına dünyadan tepki gösteren ülkelerin sayısı artıyor. Bir çok ülke uluslararası yaptırım ve kararlara aldırmayan İsrail'e en büyük tepkiyi Filistin'i bir devlet olarak tanımakla veriyor.

İspanya, Norveç ve İrlanda'dan Filistin'i tanıma kararı açıklamaları geldi!

8 aya yakın bir süredir devam eden İsrail-Filistin Savaşı yapılan tüm çağrı ve girişimlere rağmen durulmuyor. İsrail'in kadın ve çocuk demeden sivillere saldırması ve insanı noktaları bombalaması dünya kamuoyunda da büyük yankı buluyor.

AVRUPA ÜLKELERİ FİLİSTİN LEHİNE KARAR VERİYOR

Kanun ve kural tanımadan yerleşim yerlerini işgal eden İsrail'e uluslararası toplumlar tarafından da büyük bir tepki gösteriliyor. Uluslararası mahkemelerde yargılanan ve mahkum edilen İsrail'e aynı gün içinde 3 farklı devletten şok eden bir karar geldi. Uzun bir süredir Filistin'i devlet olarak tanıyacağını açıklayan İspanya ile birlikte Norveç ve İrlanda'da Filistin'i resmen bir devlet olarak tanıyacaklarını açıkladı.

İspanya, Norveç ve İrlanda'dan Filistin'i tanıma kararı açıklamaları geldi!

Yaşanan bu gelişme Tel-Aviv yönetiminde büyük bir şok etkisi oluşturdu. Bu karara sert tepki gösteren İsrail hükümetinin söz konusu ülkelerden büyükelçilerini geri çekme adımı attığı öğrenildi.

TEPKİLER ARTIYOR

Filistin'i şu anda 139 devlet tanıyor. Ortadoğu'da yaşanan bu saldırılara sessiz kalınmamasından dolayı ilerleyen dönemlerde bu sayının daha da artması yaşanabilecek bir gelişme olarak görülüyor.

SONRAKİ HABER