ANASAYFA Dünya İsrail'den İran'a karşı saldırı geldi! İsrail - İran çatışmalarında son durum ne?

İsrail'den İran'a karşı saldırı geldi! İsrail - İran çatışmalarında son durum ne?

Ortadoğu'da yıllardır bir birlerine düşmanlıklarını açıkça belli eden iki ülke İran ve İsrail arasında sular durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde İran'ın İsrail'e yaptığı dron saldırılarının ardından Tel-Aviv yönetimi gece saatlerinde karşı saldırı başlattı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
İsrail'den İran'a karşı saldırı geldi! İsrail - İran çatışmalarında son durum ne?

İlk olarak İsrail, Suriye'de İran Büyükelçiliği'ni vurmuş ve üst düzey askerlerde olmak üzere 10'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıdan günler sonrasında İran'dan İsrail'e yüzlerce dronlu bir misilleme saldırısı gelmişti.

İSRAİL'DEN İRAN'A GECE SALDIRISI

Bu saldırının ardından gözler İsrail'den karşı bir adım gelip gelmeyeceğine çevrilmiş, dünya kamuoyu bu gelişmeye odaklanmıştı. Edinilen bilgiye göre İsrail yönetiminden gece saatlerinde bir karşı saldırı hamlesi geldi.

Konu ile ilgili olarak İran Devlet Televizyonu ülkeye 3 dronlu bir saldırı girişimi olduğunu ve bunun önlendiğini bildirdi. İran'ın İsfahan kentine yönelik gerçekleşen saldırıda İran hava savunma sistemlerinin dronlara müdahale ettiği ifade edildi. İran tarafından yapılan açıklamada yaşanan patlamaların bir füze saldırısı olmadığı ve dronların imha edilirken oluşan bir durum olduğu açıklandı.

UÇUŞLAR DURDURULDU

İran bu olay sonrasında tedbir amaçlı ülkedeki tüm uçuşları askıya aldı. Bu gelişme sonrasında Tahran yönetiminin neler yapacağı merak konusu oldu. ABD her koşulda İsrail'e destek vereceğini açıkça belirtirken İran'ın yanında ise Çin ve Rusya yer alıyor. Amerikan basınında yer alan haberlerde ise ABD yönetiminin yaşanacak saldırılardan haberi olduğu bilgisi yer aldı.

Bu olayların sonrasında iki taraf arasında nasıl bir süreç olacağı merak konusu oldu. Diğer ülkelerden de taraflara sakinleşme çağrısı yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
21 Nisan Ankara'da hangi konserler var? Nisan ayı Ankara konser takvimi

21 Nisan Ankara'da hangi konserler var? Nisan ayı Ankara konser takvimi