ANASAYFA Dünya Kongo Cumhuriyeti ülkede salgın ilan edildiğini açıkladı

Kongo Cumhuriyeti ülkede salgın ilan edildiğini açıkladı

Dünya 21. yüzyılın şu ana kadarki en ağır salgınını geride bırakırken yeni gelen haberler tedirgin etti. Afrika ülkesi Kongo alınan kararı vatandaşları ve dünya ile paylaştı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Kongo Cumhuriyeti ülkede salgın ilan edildiğini açıkladı

2019 yılının sonlarında başlayan Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almış, 2 yıl boyunca süren dönemde milyonlarca insan hayatını kaybetmişti. Bu durumun ardından dünyada bir daha benzer durumu yaşama korkusu başlamıştı.

YENİ BİR SALGIN AÇIKLAMASI DAHA

Dünyanın farklı yerlerinden gelen farklı hastalık vakalarının ardından farklı ve ciddi bir haber daha sağlık gündeminde yer aldı. Afrika kıtasında yer alan Kongo Cumhuriyeti tarafından bir salgın açıklaması geldi. Ülke genelinde mpox adı verilen M Çiçeği hastalığının görülmesinin ardından salgın ilan edildiği bildirildi.

Söz konusu kararın ardından hastalığın ülkede ne durumda seyrettiği merak edildi. Edinilen bilgiye göre Kongo Cumhuriyeti'nde bu hastalıktan dolayı henüz bir can kaybı yaşanmadı. 19 vakanın ardından salgın kararı alındığı ülkede vatandaşlara hayvanlarla ve şüpheli olabilecek temaslardan kaçınma çağrısı yapıldı. Eski adı maymun çiçeği olan mpox hastalığının Kongo'da durumu daha ağır bir hale getirip getirmeyeceği merak konusu oldu.

GELİŞMELER MERAK EDİLİYOR

Mpox hastalığının diğer ülkelere sıçrayıp sıçramayacağı konusunda neler yaşanacağı henüz belirsizliğini koruyor. Bu hastalığı genelde hayvandan insana geçtiği bilinirken, insanlar arasında da bulaştığı vakalarda yaşandı. Söz konusu açıklamanın ardından hijyen ve sağlık konusunda tedbir almanın önemi bir kez daha akıllarda yer edindi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MKE Ankaragücü Rizespor maçının bilet satışı devam ediyor!

MKE Ankaragücü Rizespor maçının bilet satışı devam ediyor!