Libya'daki selin bilançosu böyle görüntülendi

Libya'da yaşanan sel mahalle, ev ve araçları denize sürükleyerek binlerce kişinin ölümüne sebep oldu. Sel sularının çekilmesinden sonra felaketin görüntüleri ortaya çıktı.

Libya'daki selin bilançosu böyle görüntülendi

Libya'nın Derne şehrinde yaşanan selden sonra suların çekilmesiyle felaketin görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüler Libya Kızılayı'nın kameralarına yansıdı. Havadan görüntülen kentte ağır hasar oluştuğu görüldü.

screenshot-5.jpg

screenshot-1-001.jpg

Libya Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Libya'da yakaladığımız yıkıcı sahneler. Böylesi bir trajedinin ortasında bile, Libya Kızılay ekiplerinin sarsılmaz adanmışlığı parlıyor ve etkilenenlere kritik tıbbi yardım sağlamak için günün her saati çalışıyor” denildi.

libyaa.jpg

screenshot-2.jpg

İTALYA'DAN GELEN EKİPLER HALA SAHADA

Dünya'nın bir çok noktasından gelen yardım ekipleri hala sahada çalışmalarına devam ediyor. İtalyan itfaiyesi Vigili Del Fuoco’ dan yapılan açıklamada, Derne nehri kıyısındaki faaliyetlerin sürdüğü ifade edildi.

screenshot-4-001.jpg

Öte yandan İtalya Sivil Savunma Departmanı, kurtarma operasyonlarını koordine etmek için kamp kurulduğunu belirterek, “İtalyan ekibinin Libya'daki ana kampı, Derne'de kurtarma operasyonlarına teknik ve lojistik destek sağlamak için gereken her şeyle birlikte kuruldu” denildi.

screenshot-3-001.jpg

Havadan görüntülen kentte ağır hasar oluştuğu görüldü.

SONRAKİ HABER