ANASAYFA Dünya Mayıs 2024 FED faiz toplantısı ne zaman, karar ayın kaçında açıklanacak?

Mayıs 2024 FED faiz toplantısı ne zaman, karar ayın kaçında açıklanacak?

Para piyasaları dünya bankaları tarafından açıklanan faiz kararları için büyük bir merak içerisinde takibini sürdürüyor. Para piyasalarının şekillenmesine neden olan faiz kararları için mayıs ayında gerçekleşecek olan FED toplantısının tarihi de sıklıkla sorgulanan konular arasında yer alıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Mayıs 2024 FED faiz toplantısı ne zaman, karar ayın kaçında açıklanacak?

Bankaların alacağı faiz kararları para piyasaları için belirleyici rol oynuyor. Faiz kararlarına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken son olarak Amerika Merkez Bankası FED'in açıklayacağı faiz kararı gündemdeki yerini aldı. Bu çerçevede ‘’Mayıs 2024 FED faiz toplantısı ne zaman, karar ayın kaçında açıklanacak?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı. 

FED faiz kararı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı ardından açıklanıyor. Aylık olarak duyurulan faiz oranları piyasalar tarafından merakla beklenirken ABD Merkez Bankası son açıklanan kararında faiz oranını sabit bırakmıştı. Dolayısıyla yeni karar gündemin önemli konu başlığı haline gelirken ‘’FED PPK toplantısı ne zaman? FED faiz kararı hangi gün açıklanacak?'' sorusu da gündemdeki yerini aldı. 

FED MAYIS 2024 FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası faiz kararı için piyasaların gözü toplantı takvimine çevrildi. FED Nisan kararına göre faiz oranını yüzde 5,25 - 5,50 aralığında sabit tuttu. 

Haziran ayında düzenlenecek FED toplantısı ardından Mayıs ayı faiz kararı belli olacak. FED faiz kararı mayıs ayı için haziran ayının 11 ve 12'sinde gerçekleşecek toplantı sonrası açıklanacak. Bu çerçevede FED faiz kararı 12 Haziran saat 21:00 - 22:00 sıralarında duyurulmuş olacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sertap Erener Eurovision 2024'te ne zaman sahne alacak? 2024 Eurovision finalleri ne zaman?

Sertap Erener Eurovision 2024'te ne zaman sahne alacak? 2024 Eurovision finalleri ne zaman?