Nepal'de deprem! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Güney Asya ülkesi Nepal'de dün akşam saatlerinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 128 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer ölü ve yaralı sayısının artabileceğini söyledi.

Nepal'de deprem! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Güney Asya ülkesi Nepal'in batısındaki Jajarkot bölgesinde 3 Kasım Cuma akşamı meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 128 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce insan yaralandı. Yetkililer, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, dün 23.47 sıralarında yaşanan depremin büyüklüğü Nepal'in Uluslararası Sismoloji Merkezi 6,4 olarak ölçerken, Almanya'nın Jeobilim Araştırma Merkezi depremin büyüklüğünü 5,7, ABD Jeolojik Araştırma Kurumu ise 5,6 olarak açıkladı.

Bu deprem 2015 yılında 9 bin kişinin öldüğü çifte depremin ardından Nepal'de yaşanan en ölümcül deprem olduğu bilgisi paylaşıldı

screenshot-13.jpg

TOPRAK KAYMASI NEDENİYLE KÖYLERE ULAŞIM KESİLDİ

Polis Sözcüsü Kuber Kadayat, Jajarkot'ta 92, Rukum'da 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Depremin merkez üssünün Ramidanda Köyü olduğu ifade edilirken, Rukum'da en az 85 kişinin, Jajarkot'ta ise 55 kişinin yaralandığı belirtildi.

nepalbuyuk.jpg

Bölgede arama-kurtarma ekiplerinin köylüler ile birlikte çöken evlerden ölü ve yaralıların çıkarıldığı belirtildi. Öte yandan toprak kayması nedeniyle köylere ulaşımın kesildiği açıklandı.

SONRAKİ HABER