Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast düzenlendi! Robert Fico kimdir, sağlık durumu nasıl

Dünya gündemi Avrupa'dan gelen saldırı haberi ile sarsıldı. Avrupa ülkesi Slovakya'nın başbakanı Robert Fico'nun bir şahıs tarafından silahla vurulduğu ve tedavi altına alındığı bildirildi. Bu gelişme sonrasında Fico'nun kim olduğu ve olayların ayrıntıları merak konusu oldu.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast düzenlendi! Robert Fico kimdir, sağlık durumu nasıl

Slovakya medyasının son dakika geçtiği haberlere göre ülke Başbakanı Robert Fico'nun bir şahıs tarafından karnından vuruldu. Henüz sebebi bilinmeyen saldırı sonrasında Başbakan apar topar tedaviye alındı.

AVRUPA ŞOKTA!

Dünya gündemi bir siyasi isme saldırı haberi ile sarsıldı. Başbakanlıkta aralıklarla 2 defa görev yapan ve Ekim 2023'te 3. dönemine başlayan Robert Fico bir erkek şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı. 59 yaşındaki Fico ile ilgili TA3 kanalı saldırının bir kasabada gerçekleştiğini ve 4 el silah sıkıldığını aktardı. Başbakan Robert Fico vurulur vurulmaz direk olarak korumalar tarafından araca alındı ve hastaneye götürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs olay yerinde yakalandı. Fico'nun sağlık durumuna dair şu anda güncel olarak farklı bir bilgi bulunmuyor.

Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast düzenlendi! Robert Fico kimdir, sağlık durumu nasıl

Yaşanan durum sonrasında Başbakanın Bratislava'da tedavi altına alındığı bildirildi. Yaşanılan olay sonrası Slovakya hükümetinden önemli isimler saldırıyı kınadıklarını ifade ettiler.

ROBERT FİCO HAYATI

Robert Fico Slovak politikacıdır. Daha önce 4 Temmuz 2006'dan 8 Temmuz 2010'a kadar Başbakanlık yapmıştı. 1999 yılından bu yana Yön-Sosyal Demokrasi (SMER-SD) partisinin lideridir. 25 Ekim 2023 yılından itibaren Slovakya Başbakanı olarak 3. kez görev yapmaktadır.

Konuya dair ilerleyen anlarda yeni bilgilerin gelmesi bekleniyor. Dünya kamuoyunda söz konusu haber hızla gündemde üst sıralarda yer almaya devam ediyor.

SONRAKİ HABER