Sumud Filosu, İsrail ablukasını delerek Gazze kara sularına girdi

Sumud Filosu'nda yer alan Mikeno Gemisi İsrail Ablukasını delerek Gazze kara sularına girmeyi başardı. Gelen ilk bilgilere göre geminin Gazze sahiline 15 km mesafeye kadar yaklaştığı belirtildi.

Sumud Filosu, İsrail ablukasını delerek Gazze kara sularına girdi

Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek, toplumsal farkındalık yaratmak ve açlıktan ölen insanlara gıda yardımı götürmek için yola çıkan Sumud Filosu'na dün müdahale başlamıştı. İsrail tarafından yapılan müdahale sonrasında filoda yer alan bazı gemiler durdurulurken yoluna devam eden Mikeno Gemisi, bir ilki başardı ve İsrail ablukasını delerek Gazze karasularına girmeyi başardı.

SUMUD FİLOSUNDA ALIKONULAN AKTİVİSTLER SINIR DIŞI EDİLMEK ÜZERE İSRAİL'E GÖTÜRÜLÜYOR!

İsrail ordusunun saldırıları sonrası Küresel Sumud Filosu'ndan alıkonulan bazı aktivistlerin sınır dışı edilmek üzere İsrail'e götürüldüğü bildirildi.

Bakanlığın Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, Sumud Filosu'ndaki bazı aktivistlerin İsrail'e götürüldüğü belirtildi.

Aktivistlerin İsrail'e ulaştıktan sonra Avrupa'ya sınır dışı edilmesine ilişkin sürecin başlatılacağı ifade edildi.

Açıklamada, Greta Thunberg ve Thiago Avila'nın da aralarında bulunduğu ve Sumud Filosu'na saldırı sonrası alıkonulan bazı aktivistlerin fotoğraflarına da yer verildi.

Yerel basın, alıkonulan aktivistlerin İsrail'in güneyindeki Usdud (Aşdod) Limanı'na götürüldüğünü yazdı.

İsrail ordusu, dün akşamdan itibaren Küresel Sumud Filosu'ndaki gemileri yasa dışı şekilde ele geçirmeye başlamıştı.

Filodaki aktivistler ise gemilerin İsrail ablukası altındaki Gazze'ye doğru yol almaya devam etmekte kararlı olduğunu ifade etmişti.

MİKENO GEMİSİ, GAZZE SAHİLİNE YAKLAŞTI!

Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Sumud Filosu’nda yer alan Mikeno gemisi, İsrail ablukasını delerek Gazze kara sularına girdi.

46 farklı ülkeden 496 aktivistin yer aldığı filoya dün gece İsrail tarafından müdahale başlamıştı. İsrail askerlerinin baskınına uğrayan gemilerde yer alan aktivistler deport edilmek üzere gözaltına alınırken 15 geminin ise yola devam ettiği açıklanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER