Türkiye İran'ın kendisinden yardım istediğini açıkladı

Ülkemizin komşusu olan ve yakın ilişkiler içinde bulunan İran tarihinin en zor günlerinden birisini yaşıyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası geçirmesi sonucu Türkiye yardım eli uzatmaktan geri durmadı.

Türkiye İran'ın kendisinden yardım istediğini açıkladı

İran devleti tarihinin en trajik olaylarından birisi bugün yaşandı. Ülkenin Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan uçağı arama çalışmaları sürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞTU

Akşam saatlerinde gelen haber dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de büyük bir şok ile karşılandı. İran'ın birinci isminin başına gelen bu olay sonrasında Türkiye'den de peş peşe açıklamalar geldi.

Türkiye İran'ın kendisinden yardım istediğini açıkladı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin başına gelenler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından üzerinden üzüntüsünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Komşumuz, dost ve kardeş İran halkına ve hükûmetine milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum” ifadelerini kullandı.

AFAD EKİP GÖNDERDİ

AFAD yaşanılan durumun ardından bir açıklama yaparak İran'ın ülkemizden yardım ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada "İran,
Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Ülkemizden gece görüşlü arama kurtarma helikopteri talep etmiştir. Van ve Erzurum AFAD il müdürlüklerimizden 32 dağcı arama kurtarma personeli ile 6 araç bölgeye intikal etmek üzere yola çıkmıştır" denildi.

Konuya dair gelişmeler gelmeye devam ediyor. Söz konusu düşen helikopterde bulunan kişilerle bir kaç defa iletişime geçtiği biliniyor.

SONRAKİ HABER