Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine yer verdi! İstikbal Göklerdedir

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracı, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu çeşitli illerde kurulan devam ekranlardan vatandaşlar da heyecanla takip etti. Bunun yanı sıra kapsüldeki sözleri paylaşılan ilk Türk Astronot Gezeravcı, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleri ile Türk ve Dünya milletine seslendi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, ABD yerel saatiyle 16.49'da Türkiye saati ile 00.49'da NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatıldı. Türkiye'nin ilk Astronotu Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu vatandaşlar da heyecanla takip etti.

Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı’nın uzay mekiğindeki ilk cümleleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözü oldu.

‘’İSTİKBAL GÖLERDEDİR''

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğundaki ilk cümleleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü oldu.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine yer verdi! İstikbal Göklerdedir

İlk Türk Astronot Gezeravcı dünyaya ve Türk milletine şu sözlerle seslendi: “Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunda ilk Türk’ün uzaya adım attığı şu anda kelimelerime yüce Atamızın şu sözüyle başlamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane sözü 'İstikbal göklerdedir'. Gezeravcı ayrıca sözlerini İngilizceye çevirerek de söyledi.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine yer verdi! İstikbal Göklerdedir - Resim : 2

ANKARA'DAKİ MEYDANLARDA UZAY YOLCULUĞU TAKİP EDİLDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Gezeravcı'nın uzay yolculuğu heyecanına vatandaşların da ortak olması için Ankara 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na "dome çadır" adı verilen planetaryum kuruldu.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine yer verdi! İstikbal Göklerdedir - Resim : 3

Başkentliler, Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracının Türkiye saatiyle 00.49'da fırlatılmasını, bu planetaryumdan ve kurulan dev ekrandan coşkuyla takip etti.

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine yer verdi! İstikbal Göklerdedir - Resim : 4

Gezeravcı'nın içinde bulunduğu SpaceX'e ait uzay aracı, yolculuğuna devam ediyor.

Haberankara.com