Uçak kazasında hayatını kaybeden siyasi isimlere bir yenisi daha eklendi

Dünyanın farklı ülkelerinden peş peşe gelen haberler akıllarda soru işareti oluşturmuştu. Özellikle İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybetmesi son dönemin en çarpıcı haberi olmuştu.

Uçak kazasında hayatını kaybeden siyasi isimlere bir yenisi daha eklendi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan uçak Azerbaycan ziyareti dönüşü ülkesinde düşmüş ve saatler sonrasında Reisi ve beraberindeki isimlerin cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Bu gelişmenin ardından çok uzun süre geçmeden Ermenistan Cumhurbaşkanı Nikol Paşinyan'ı içinde taşıyan uçakta arıza yaşanmış ve söz konusu uçağın acil iniş yapması sonucu Paşinyan yoluna araba ile devam etmişti.

ÇALIŞMALARDA ACI SON

Dünya liderlerinin yaşadığı uçak kaza ve arıza vakalarına bir ölümlü örnek daha eklendi. Afrika ülkesi Malawi'nin Devlet Başkanlığı görevini yürüten Saulos Chilima'nın uçak kazasında hayatını kaybettiği bildirildi. Uçağın düşüş nedeni olarak ise olumsuz hava koşulları gösterildi. Kimsenin kurtulmadığı kazanın ardından ise ülkede yas ilan edildiği öğrenildi.

Saulos Chilima'nın beraberinde yanında 9 kişinin daha yer aldığı ve uçakta kurtulan birisinin olmadığı öğrenildi. Söz konusu uçağın arama çalışmaları ise 1 günden fazla sürdü.

VAKALAR ARTMAYA BAŞLADI

2024 Şubat'ında Eski Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, 2010 yılında Polonya Cumhurbaşkanı Kaczynski, 1994 yılında Burundi Cumhurbaşkanı ve Ruanda Devlet Başkanı gibi isimlerde benzer akıbete uğramış ve uçak kazasında hayatlarını kaybetmişti.

Sıklaşan devlet liderlerini taşıyan uçak kazalarının ardından diğer ülkelerde tedbirlerin artırılması yoluna gidilmesi bekleniyor. Uçakların dayanıklılığı ve hava durumlarına göre havalanma durumları bu konularda daha fazla önem arz ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER