Uzaya giden en yaşlı kişi 90 yaşındaki Ed Dwight oldu

Son yıllarda devletler haricinde uzay turizmi denilen bir kavram ortaya çıkmıştı. Dünya dışına yapılan ve artık devletlerden bağımsız olarak gerçekleştirilen seyahatler ilgi çekici olmaya devam ediyor.

Uzaya giden en yaşlı kişi 90 yaşındaki Ed Dwight oldu

İnsanlığın her zaman büyülü bir şekilde ilgilendiği uzay son yıllarda teknolojik imkanların gelişmesi ile çok daha cazip bir hal aldı. Özel şirketlerin belirli bir miktar karşılığında insanları uzaya çıkarması gelecek için heyecan verici bir adım olarak yorumlanmaya başlandı.

60 YIL SONRA YAŞANAN HAYAL

Bu konuda son yaşanan olay ise beraberinde anlamlı bir hikaye oluşmasını sağladı. Webtekno'da yer alan habere göre bir zamanlar uzaya gönderilmesi planlanan fakat bu durum gerçekleşmeyen Amerikalı Ed Dwight 60 yıl gecikmeli olarak bu hedefine ulaştı. Blue Origin ile uzaya çıkma tecrübesi yaşayan Dwight yaşadıklarından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Uzaya giden en yaşlı kişi 90 yaşındaki Ed Dwight oldu

Dünyanın en zengin insanlarından olan Jeff Bezos uzay turizmi kapsamında Blue Origin adlı bir şirket kurmuştu. Kendisi de uzaya çıkan Bezos'ın şirketi özel bir ana tanıklık etti. 30 yaşındayken Amerika'nın ilk afro-amerikan astronotu olması için seçilen Ed Dwight'ın bu hayali yarım kalmıştı.

Günümüzde 90 yaşında olan Ed Dwight uzay hayaline 60 yıl sonra kavuştu. Konu ile ilgili konuşan Dwight herkesin bu deneyimi yaşaması gerektiğini vurguladı. Genç yaşında uzaya gitmenin kıyısından dönen Ed Dwight sonraki yıllarda hayatını NASA'dan ayrı sürdürmüştü.

SONRAKİ HABER