ANASAYFA Dünya Venedik'e günübirlik girişlerde artık ücret ödenecek

Venedik'e günübirlik girişlerde artık ücret ödenecek

Turizmle ilgili olarak alınan kararlar seyahatseverlerin yakın takibinde yer alıyor. İtalya'nın kanallarıyla ünlü tarihi kenti Venedik'teki günlük ziyaretler için alınan yeni bir karar dünya ülkelerinde büyük bir yankı uyandırdı. Venedik'i günübirlik ziyaret etmek isteyenler içi yapılan yeni açıklamada artık giriş ücreti ödenmesi gerektiği bildirildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Venedik'e günübirlik girişlerde artık ücret ödenecek

Venedik'e günübirlik girişlerde artık ücret ödenecek - Dünya üzerinden gezilip görülmesi gereken pek çok turistik rota bulunuyor. Turizm ile ilgili çeşitli kararlarda gündeme gelmeye devam ederken bu kez İtalya'nın kanallarıyla ünlü tarihi kenti Venedik'i ziyaret edenleri ya da edecek olanları ilgilendiren karar açıklandı. Venedik'te günlük turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla günübirlik ziyarete gelen turistlerden giriş ücreti alınmasına yönelik uygulama başlatılmasına karar verildi. Söz konusu kararın uygulanmaya başladığı bildirildi. 

Venedik Belediye Meclisi, kente günübirlik gelen turist yoğunluğunu kontrol edebilmek için aldığı karar kapsamında bu yıl yoğun geçmesi beklenen 29 gün süreyle denenecek uygulamanın sabah 08.30'da ilk kez devreye alındığı bildirildi. 

VENEDİK'E GÜNÜBİRLİK GİRİŞLER ÜCRETLİ OLDU

İtalyan basını, uygulamanın ilk gününde 175 TL'yi (5 euro) ödediğini belirtti. Bu ödemelerden 36 bin avrodan fazla gelir elde edildiği aktarıldı. 

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro da basına yaptığı açıklamada, "Giriş ücreti, dünyada ilk olan bir deneyimdir. Turist akışını yönetme, bölge sakinleri ve misafirlerimiz için daha iyi bir yaşam kalitesini garanti etme girişimidir." ifadesini kullandı. Yapılan uygulamanın kalıcı olup olmayacağına ise 29 gün sonra karar verilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB yeni müfredat taslağını erişime açtı

MEB yeni müfredat taslağını erişime açtı