Yeni kriz patlak verdi hasta olacak şifa bulamayacaksınız! Dünya alarmda resmen kalmadı

Dünya çapında yayılan hastalıkların ardından büyük bir pandemi dönemi yaşanmıştı. Yeni salgınlar kendini göstermeye devam ederken yurt dışı kaynaklı pek çok virüs konusunda da uyarı yapılmıştı. Dünya ülkeleri sağlık konusunda yeni bir alarm verdi.

Yeni kriz patlak verdi hasta olacak şifa bulamayacaksınız! Dünya alarmda resmen kalmadı

Dünyada pek çok salgın konusunda uzmanlar tarafından uyarılar yapılmaya devam ediyor. Uzmanların uyarıları devam ederken yeni bir krizin daha kapıda olduğu duyuruldu. Dünya ülkeleri Covid-19 pandemisinin ardından yeni salgınlar hakkında uyarılarını sıralanırken bu kez ilaç kıtlığı konusunda bilgilendirme yapıldı.

İlaç sıkıntısı ülkemizde de gündem olmaya devam ederken dünya ülkeleri tarafından yapılan uyarılarla beraber antibiyotik konusunda sıkıntının olduğu dile getirildi. Avrupa Birliği'nin (AB) gündemi ilaç krizi olurken ülkemizde de yaşanan ilaç sıkıntısıyla beraber yapılan uyarılar dikkati çekti.

İLAÇ KRİZİ KAPIYA DAYANDI DÜNYA ÜLKELERİ ALARMDA

AB, her yıl artan ateşli hastalıklar, enfeksiyonlar ve ciddi sağlık sorunları karşısında başta antibiyotikler olmak üzere kritik ilaçlara ulaşılamadığını bildirdi.

Yeni kriz patlak verdi hasta olacak şifa bulamayacaksınız! Dünya alarmda resmen kalmadı

Artan ölümler karşısında AB sağlık krizini ana gündem maddesi haline gelirken Türkiye'de de durumun farksız olduğundan bahseden uzmanlar, Avrupa Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) verilerine göre 2022 yılında başlayan ve bu yıl artarak devam eden kıta genelindeki ateşli hastalık vakalarının çoğalması karşısında kritik ilaç ve aşılara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Yeni kriz patlak verdi hasta olacak şifa bulamayacaksınız! Dünya alarmda resmen kalmadı - Resim : 2

Hastalıkların özellikle çocuklarda şiddetli geçmesi ve genç yaştaki insanlarda tehlikeli boğaz enfeksiyonlarına yol açması dolayısıyla üye ülkelerin sağlık bakanlıkları ilaç firmaları ve tedarikçi şirketlerden daha çok ilaç ve aşı talep etmeye başladıkları belirtildi.

Yeni kriz patlak verdi hasta olacak şifa bulamayacaksınız! Dünya alarmda resmen kalmadı - Resim : 3

Tehlike yaratan STREP A enfeksiyonu geçiren çocuk hasta sayısındaki yükseliş ölüm haberlerini de beraberinde getirirken ‘Krizin adı antibiyotik’ denildi. Avrupa'da büyüyen sağlık sorunlarının başında ise antibiyotik stokunun yetersizliği gelirken bu duruma çözüm bulunması için harekete geçileceği bildirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER