ANASAYFA Ekonomi 7500 ile 8500 TL emekli maaşı alanlar ne kadar, yüzde kaç zam alacak?

7500 ile 8500 TL emekli maaşı alanlar ne kadar, yüzde kaç zam alacak?

12 milyondan fazla emekliyi yakından ilgilendiren emekli zam oranları son günlerin gündeminde yer alıyor. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından emekliler ne kadar maaş alacaklarını merak etmeye başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
7500 ile 8500 TL emekli maaşı alanlar ne kadar, yüzde kaç zam alacak?

7500 ile 8500 TL emekli maaşı alanlar ne kadar, yüzde kaç zam alacak? - Ülke genelinde 12 milyondan fazla emekli vatandaş bulunuyor. Emekliler büyük merakla zam oranlarının açıklanmasını beklerken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 6 aylık enflasyon farkını duyurdu. Emekli ve memur maaş zammını belirleyecek olan enflasyon rakamların ardından emekliler de ''Temmuz 2023 ne kadar ve yüzde kaç zam alınacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

7 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında emekli maaşı alanlar ne kadar ve yüzde kaç zam alacak sorularının cevaplarını arıyor. Yılın ilk 6 ayına ilişkin enflasyon rakamlarının duyurulması ile birlikte7 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında emekli maaşı alanlar için yeni maaşlar hesaplandı.

EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM

Emekliye yeni zam oranları için Türkiye büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) önerge hazırlandı. Emekli Sandığı, BAĞ-KUR ve SSK emeklileri yılın altı ayı için toplamda yüzde 25 zam almaları için önerge verildi. Verilen önergenin gerçekleşmesi durumunda 7 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında emekli maaşı alanlar yüzde 25 zam alacaklar. Maaşlar için hesaplamaları yapıldığında şu tablo paylaşıldı;

screenshot-50.jpg

EMEKLİYE EK ZAM MÜJESİ

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliye ek zam konusunda da çalışma başlatılması için talimat verdiğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Cabbar şarkısının hikayesi nedir? Emir Can İğrek Ali Cabbar şarkısı neden gündemde?

Ali Cabbar şarkısının hikayesi nedir? Emir Can İğrek Ali Cabbar şarkısı neden gündemde?