ANASAYFA Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ek zammı için resmen tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ek zammı için resmen tarih verdi!

Üç ülkeyi kapsayan Körfez ülkeleri turu dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından emeklilere uygulanan yüzde 25'lik zam hakkında konuştu.
yazar
Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ek zammı için resmen tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, körfez ülkelerine yaptığı ziyaretin ardından emekli maaşlarına ek zammın yapılıp yapılmayacağına dair merak edilen soruyu yanıtladı.

erdogan.jpg

Bilindiği üzere 6 aylık enflasyon farkının belli olması ile birlikte emekliye yüzde 25 oranında bir zam yapılmıştı. Milyonlarca emekli ise yüzde 25'lik zammı yeterli görmediklerini ifade etmişti. Bunun ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çevrildi. Peki ama emeklilere ek zam yapılacak mı? Emekliler seyyanen zam uygulamasından yararlanacak mı?

"ENFLASYONUN ÜZERİNDE ARTIŞ YAŞANDI"

Yüzde 25'lik zammın ardından emekli vatandaşlar, Türkiye gündemini yakından takip ediyor. Bunun ile birlikte emeklilerin beklediği 'ek zam yapılacak mı?' sorusu yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak en iyi zammı yaptıklarını ifade etti. Yıl sonuna kadar herhangi bir zammın mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

enflayon.jpg

Enflasyon mesajı da veren Erdoğan, 'hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' mesajını yineledi. Normalde enflasyon üzerinde bir artış yaptıklarını da ifade ederek, memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldığını söyledi.

YIL SONUNDA BİR ZAM DAHA YAPILACAK

emekli.jpg

Şuan için bir zammın daha mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonunu işaret etti. Enflasyonun üzerinde bir artış yaptıklarını ve bu hususta fırsatçıların önüne geçtiklerini de sözlerine ekledi. Milyonlarca emekli ise yapılan yüzde 25'lik zam tutarının yeterli olmadığını savunuyor.

ZAM ORANI YÜZDE 19.77'DEN 25'E ÇIKTI

6 aylık enflasyon oranının belli olmasının ardından SSK ve BAĞ - KUR emeklilerine yüzde 19.77 oranında zam yapılacağı belirtilmişti. Bu hususta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlara talimat verdiklerini ve iyileştirme yapacaklarını ifade etmişti.

emekili3.jpg

Emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu oranı yüzde 25'e çıkardıklarının müjdesini vermişti. Emekli maaşlarına temmuz ayından itibaren yüzde 25 zamlı şekilde yatırılmaya başladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TUTARI!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerin ardından SSK, BAĞ - KUR emeklileri yılın ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zam alacaktı fakat bu oran yüzde 25'e çıkarıldı. Böylece en düşük emekli maaşı tutarı da güncellendi.

Temmuz ayındaki yüzde 25’lik zam kök maaşlara yansıyacak. Mart ayında yapılan en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya kadar çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise düzenleme sonrasında aradaki farkı karşılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ziraat Bankası'ndan 100 bin TL ihtiyaç kredisi artık parmak ucunuzda! Tek tıkla hesabınıza yatacak

Ziraat Bankası'ndan 100 bin TL ihtiyaç kredisi artık parmak ucunuzda! Tek tıkla hesabınıza yatacak