ANASAYFA Ekonomi Resmi Gazete'de yayımlandı! Yurt dışından telefon getirme İMEİ kayıt ücreti 20 bin TL oldu

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yurt dışından telefon getirme İMEİ kayıt ücreti 20 bin TL oldu

Bu sabah itibariyle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeler kapsamında yurt dışından cep telefonu getirerek kayıt ettirme ücretlerinde artışa gidildi. IMEI kayıt ücreti olarak bilinen vergi 20 bin TL oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yurt dışından telefon getirme İMEİ kayıt ücreti 20 bin TL oldu

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yurt dışından telefon getirme İMEİ kayıt ücreti 20 bin TL oldu - Ülkemizdeki yüksek vergiler ve döviz kuru nedeniyle cep telefonu fiyatları 85 bin liraya kadar çıktı. Yurt dışından telefon almak daha uygun fiyata denk gelirken artık pek çok vatandaşın tercih ettiği bu yöntemle ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Artan vergiler nedeni ile yurt dışından telefon getirenlerin sayısı artarken Resmi Gazete'de yurt dışından getirilen cep telefonlarına uygulanan harç tutarı zamlandı.,

DEV ZAM RESMİ GAZETE'DE DUYURULDU

7 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yurt dışından cep telefonu getirme planı olan kişilere kötü haber verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan 492 Sayılı 'Harçlar Kanununa Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarlarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar (Karar Sayısı: 7344)' ile yurt dışından cep telefonu getiren kişilere yönelik olarak uygulanan vergi oranı artırıldı.

İMEİ KAYIT ÜCRETİ ZAMLANDI!

492 Sayılı 'Harçlar Kanununa Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarlarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar' kapsamında yurt dışından cep telefonu getirenlerin ödemekle yükümlü olduğu harç tutarı zamlandı. Karar, Resmi Gazete'de şu şekilde yayımlandı;

"492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı Tarifelerde Yer Alan Maktu Harç Tutarlarının Yeniden Belirlenmesine Dair Karar"ın yürürlüğe konulmasına, 492 sayılı Harçlar Kanununun mükerrer 138 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.''

MADDE 1- (1) 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı, (9) sayılı tarifenin "II- Sürücü belgesi harçları" başlıklı bölümü hariç olmak üzere, tarifelerde yer alan ve 2023 yılında uygulanan maktu harç tutarları %50 oranında artırılmış, anılan Kanuna bağlı (8) sayılı tarifenin "Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı" başlıklı bölümünün (1) numaralı fıkrasında yer alan harç tutarı 20.000 TL olarak yeniden belirlenmiştir.

imei-kayit-ucreti-20-000-tlye-cikti.jpg

''Karar yayımı tarihini izleyen gün yürürlüğe girer.'' ifadeleri yer alırken 8 Temmuz 2023 tarihi itibariyle geçerli olacak.

Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlanan karar kapsamında yurt dışından telefon getiren kişilerin ödemeleri gereken harç tutarı 6 bin 91 liradan 20 bin TL'ye çıkmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de yeni ilçe için Ankara'dan teklif verildi! Ankara'nın o semti ilçe olmaya hazırlanıyor

Türkiye'de yeni ilçe için Ankara'dan teklif verildi! Ankara'nın o semti ilçe olmaya hazırlanıyor