ANASAYFA Ekonomi Resmi Gazete'den duyurulan zam yağmuru! Pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 zam geldi

Resmi Gazete'den duyurulan zam yağmuru! Pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 zam geldi

7 Temmuz sabahına zamla uyanan Türkiye'de pasaport ve vize harçlarına gelen rekor zam canları sıktı. Maktu harç tutarının yüzde 50 oranında artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Resmi Gazete'den duyurulan zam yağmuru! Pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 zam geldi

Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu! Pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 zam geldi - 7 Temmuz Cuma 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında;

Yargı, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Ruhsatname, Diploma, Gemi ve liman, İmtiyazname ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlanan karara göre trafik harçları kapsamında bulunan 'Sürücü belgesi harçları' yapılan artıştan hariç tutuldu. 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' olarak bilinen IMEI kayıt ücreti ise 20 bin TL olarak belirlendi.

ESKİ PASAPORT HARÇLARI

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Pasaport Hizmetleri sayfasında pasaport harçları şu şekilde ;

screenshot-8.jpg
Söz konusu ücretler yüzde 50 oranında arttı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmi Gazete'de yayımlandı! Yurt dışından telefon getirme İMEİ kayıt ücreti 20 bin TL oldu

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yurt dışından telefon getirme İMEİ kayıt ücreti 20 bin TL oldu