ANASAYFA Ekonomi TOGG'a KDV ayarı çekildi listeler güncellendi! TOGG'un güncel fiyatları belli oldu

TOGG'a KDV ayarı çekildi listeler güncellendi! TOGG'un güncel fiyatları belli oldu

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG, ilk görücüye çıktığı tarihlerde fiyatı ile gündem olmuştu. TOGG'un ulaşılabilir bir fiyattan satılacağı söylenmiş olsa da üst üste gelen zamlar TOGG fiyatlarını etkiledi. Vergi artışı ile TOGG'a ikinci zam geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
TOGG'a KDV ayarı çekildi listeler güncellendi! TOGG'un güncel fiyatları belli oldu

TOGG'a KDV ayarı çekildi listeler güncellendi! Bir haftada iki zam alan TOGG'un güncel fiyatları belli oldu - Ülkemizde döviz kuru artışı nedeniyle araç fiyatları da güncellenmeye devam ediyor. Araç fiyatları artmaya devam ederken 7 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla harç ve vergi oranları artırıldı. Vergi zammında etkilenen Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG'un da fiyatları güncellendi.

TOGG BİR HAFTADA İKİNCİ ZAMMI ALDI

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen elektrikli araçlara geçen hafta gelen yüzde 27'lik zammın ardından Katma Değer Vergisi (KDV) zammı geldi.

togga-kdv-ayari-cekildi-listeler-guncellendi-toggun-guncel-fiyatlari-belli-oldu.jpg

Geçen hafta yapılan fiyat artışlarına yönelik açıklama yapan TOGG, ''Son dönemde küresel boyutta tedarik zincirinde yaşanan maliyet etkileri ve finansal gelişmelerin ülkemizde yerli üreticileri de etkilemeye başlaması nedeniyle biz de fiyatlarımızı düzenlemek durumunda kaldık. Yeni fiyat listesi 5 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak ve kendilerine bildirilmiş olan öngörü teslim tarihi en geç Temmuz ve sonrası olan tüm kullanıcılarımızı etkileyecektir.'' ifadelerine yer verdi. 5 Temmuz’da yüzde 27 zam alan TOGG’a, 10 Temmuz tarihinde de yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilen KDV zammı geldi.

TOGG FİYATLARI UÇTU

5 Temmuz tarihindeki zamla birlikte 953 bin TL’den 1 milyon 207 bin TL’ye yükselen TOGG T10X modelinin V1 RWD standart menzil​li versiyonu, gelen KDV zammı ile birlikte 1 milyon 227 bin 500 TL’ye yükseldi. Böylece bir haftada fiyat 274 bin 500 TL yükseldi.

screenshot-4-001.jpg

Geçen hafta 1 milyon 55 bin TL'den 1 milyon 307 bin TL'ye yükselen standart menzilli V2 RWD fiyatı ise ​10 Temmuz tarihinde 1 milyon 329 bin 500 TL’ye yükseldi.

Geçen hafta 1 milyon 215 bin TL'den 1 milyon 537 bin TL'ye yükselen V2 RWD uzun menzilli versiyonun fiyatı da 10 Temmuz tarihinde 1 milyon 563 bin 500 TL’ye ulaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya sel riskine karşı uyardı! Yağışlar bu gece yarısına kadar sürecek!

Bakan Yerlikaya sel riskine karşı uyardı! Yağışlar bu gece yarısına kadar sürecek!