ANASAYFA Gençlerbirliği Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş istifa etti!

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş istifa etti!

Haber Ankara’ya konuşan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, istifa ettiğini açıkladı. Akdaş, Gençlerbirliği’ne sağladığı maddi destekle ilgili de şöyle konuştu: “Gençlerbirliği’ne helali hoş olsun, verdiği parayı geri almayacağım. İleride kulüp çok iyi bir duruma gelirse o zaman parayı geri alırım” dedi.
Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş istifa etti!

Haber Ankara’ya konuşan Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, istifa ettiğini açıkladı. 11 Ocak’ta istifa ettiğini fakat futbolcuların kötü etkilenmemesi için Sakaryaspor maçını beklediğini belirten Akdaş, kulübü dipte devraldığını ve bu durumda bıraktığını ifade etti. Akdaş, Gençlerbirliği’ne sağladığı maddi destekle ilgili de şöyle konuştu: “Gençlerbirliği’ne helali hoş olsun, verdiği parayı geri almayacağım. İleride kulüp çok iyi bir duruma gelirse o zaman parayı geri alırım.”

Haber Ankara'ya yaptığı açıklamada Niyazi Akdaş 11 Ocak'ta istifa ettiğini söyledi! Başkan Akdaş'ın istifa ettiğini 11 Ocak'ta Haber Ankara olarak ilk biz duyurmuştuk. 

GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN AKDAŞ'IN İSTİFASI İLE İLGİLİ RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Kulüpten yapılan açıklamada başkan Niyazi Akdaş'ın istifa dilekçesini yönetim kurulna vermiş olduğu yazılı açıklama ile başkanlık görevini bıraktığını açıkladığı ifade edildi.


"Kıymetli Gençlerbirliği Spor Kulübü Ailem;
11.01.2024 tarihi itibariyle Başkanlık görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Ancak Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımın ricasıyla kararımı açıklamayı Sakaryaspor A.Ş. maçı sonrasına bırakmıştım. Bugün itibariyle saygılarımla kamuoyunun bilgisine sunarım.

“ONLARIN VİCDANLARINA BIRAKIYORUM”

Akdaş açıklamasında, kulübün şirketleşmesi ile ilgili genel kurulun istifa kararında önemli rol oynadığı belirterek, " Maalesef ki 7 Ocak Pazar 2024 günü 'Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün şirketleşmesi ve yeni çıkan spor yasasına göre Gençlerbirliği A.Ş.'nin kurulması, kurulacak Gençlerbirliği Futbol Sportif A.Ş.'ye futbol branşının aktif ve pasiflerinin devredilmesi ile ilgili yetki verilmesi' gündemi ile toplanan Genel Kurulumuz, 3/4 salt çoğunluk sağlanamadığından yapılamamıştır. Bu nedenle de Sayın Alagöz Kulübümüz ile alakasını kesmiştir. Çoğunluk sağlanmaması adına Genel Kurula girmeyip dışarda bekleyen delege arkadaşlarımızın ve defalarca arandıkları halde Genel Kurulumuza katılmayan delegelerimizin yaptıkları bu davranışların kulübümüzün yararına olup olmadığını onların vicdanlarına bırakıyorum. 
Gelinen noktada hem maddi hem manevi olarak ciddi anlamda yıpranmış biri olarak Gençlerbirliği Spor Kulübü'ne, Gençlerbirliği taraftarına, içinde bulunduğum camiaya ve aileme sağlığıma daha fazla zarar gelmemesi için an itibariyle Başkanlık görevimden istifa ettiğimi bildirmek istiyorum. Gençlerbirliği'ne olan sevgim sevdam hayatımın sonuna kadar yaşayacaktır. Hakkınızı helal edin. Bu arada istemeyerek de olsa kırdığım üzdüğüm kişiler varsa hepsinden özür diliyorum.
Görev sürecimiz boyunca büyük bir onur ve heyecanla ile yürüttüğümüz, bize verilen bu kıymetli görevi Yönetimimle birlikte yerine getirdiğimiz kanaatindeyim. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın, devrettiğimiz noktadan bayrağı daha da yukarıya taşıyacağına olan inancım tamdır.
Bu süreçte, benimle birlikte yol arkadaşlığı yapan başta Yönetim Kurullarımız, idari ve teknik kadrolarımız, sponsorlarımız, beni her zaman gönülden destekleyen taraftarımız ile tüm Kulüp çalışanlarımıza ve elbette futbolcularımıza teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum" açıklamasında bulundu.

Gençlerbirliği'nin mevcut yönetimden bir başkan ile mi yoksa seçimli genel kurula mı gideceği önümüzdeki günlerde  belli olacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOGG'un yeni modeli özellikleri ile adından söz ettirecek!

TOGG'un yeni modeli özellikleri ile adından söz ettirecek!