Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur'un Arda Güler üzüntüsü "Biz niye kederliyiz?"

Gençlerbirliği'nin sezon içinde göreve gelen Başkanı Osman Sungur takımın son haftaya kadar üst lig hedefini sürdürmesinde pay sahibiydi. Kıl payı kaçırılan Play-Off bileti sonrasında konuşan Başkan Sungur altyapılarından çıkan dünyaca ünlü futbolcu Arda Güler hakkında konuştu.

Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur'un Arda Güler üzüntüsü "Biz niye kederliyiz?"

Sadece Türk futbolunun değil, dünya futbolunun da gelecek yıllara damga vurması beklenen ismi Arda Güler adından söz ettirmeye devam ediyor. Ankara doğumlu olan ve futbola Gençlerbirliği altyapısında başlayan genç yetenek daha sonrasında Fenerbahçe altyapısına transfer olmuştu.

Bu sezon kötü başladığı Real Madrid kariyerini sezonun sonlarında tam tersine çeviren Arda son 4 maçta 3 gol atmış ve defalarca takım içinden övgüler almıştı. Milli futbolcumuzun başarısı Türk taraftarı gururlandırmaya devam ederken kendisi ile ilgili bir pişmanlık açıklaması geldi. Arda Güler'i futbola kazandıran Gençlerbirliği'nin Başkanı Osman Sungur futbolunun performansından dolayı bir kazanım elde edememekten dolayı üzüntüsünü ifade etti.

Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur'un Arda Güler üzüntüsü "Biz niye kederliyiz?"

“SİZ NEDEN HAKLARINIZDAN VAZGEÇTİNİZ?”

Geçmiş dönemlerin bu konuda yanlış yaptığını belirten Başkan Sungur “Hadi sizden öncekiler yanlış yaptı, Arda Güler'i bir kez olsun A Takım forması giymeden İstanbul'a gönderdi. Siz neden adeta senet kırdırır gibi sözleşmeden doğan haklarınızdan vazgeçtiniz? Bakın Arda oynadıkça Fenerbahçe kazanıyor. Arda seviniyor, Fenerbahçe seviniyor, biz ise kederleniyoruz. Arda gülerken biz neden kederliyiz? 'Keşke' diyoruz şöyle olsaydı, böyle olsaydı, hem de kaç keşke var" diyerek kaçırdıkları avantajlara dikkat çekti.

Arda Güler sezon başında katıldığı Madrid ekibine 6 yıllığına kendisini bağlayan imza sözleşmeye imza atmıştı. Arda 20 Milyon Euro bonservis bedeli ile katıldığı Real Madrid'den başka bir takıma transfer olursa Fenerbahçe ödenecek bonservis bedelinin yüzde 20'sini kasasına koyacak.

SONRAKİ HABER