ANASAYFA Gençlerbirliği Gençlerbirliği kadın futboluna yaptığı yatırımları sürdürüyor!

Gençlerbirliği kadın futboluna yaptığı yatırımları sürdürüyor!

Ankara'nın köklü spor kulüplerinden Gençlerbirliği, kadınların futbolda daha fazla yer alması için geliştirdiği projesinde gelinen son noktayı açıkladı. Yeni bir proje olmasına rağmen kazanımlarının fazla olması memnuniyet verici olarak yorumlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Gençlerbirliği kadın futboluna yaptığı yatırımları sürdürüyor!

Gençlerbirliği erkek futbolunda elde ettiği başarıları kadın futbolunda da sürdürmek istiyor. Bu kapsamda temelleri yeni atılan Gençlerbirliği kadın futbolunda ilk hedef en üst lige yükselmek oldu.

GENÇLEBİRLİĞİ KÜLTÜRÜ İLE YETİŞMİŞ FUTBOLCU İSTEĞİ

Kadın Futbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Göktürk kendileri için çok önemli olan bu programın kısa vade için geçerli olmadığını söyledi. Hedeflerinin büyüklüğünden bahseden Göktürk “Hedefimiz yetiştirdiğimiz oyuncular ile Türkiye’deki en önemli altyapı merkezlerinden birisi haline gelebilmek. Sonrasında, Gençlerbirliği kültürü ile büyümüş bu oyuncuların bizi en üst liglere taşımaları” ifadelerini kullandı.

Yeni kurulan takımın ilk sezonunda 2. lige yükseldiğini ve bu senede 2. ligde 5. sırada yer almasının önemli bir başarı olduğunun altını çizen Erdem Göktürk ilk olarak yeni kurulmalarından dolayı “Hedefimiz sporcularımıza çok maç oynatabilmekti. Bu hedefe ulaştık” diyerek oyuncuların artık form tuttuğunu ve maç kazanma alışkanlıkları kazandıklarını söyledi.

“ONLARIN HEYECANI BİZİ DAHA FAZLA ÇALIŞMAYA ZORLUYOR”

Kurulan takıma ek olarak alt yaş kategorilerinde de kız futbol takımlarının oluşturulduğunu ve adlarından söz ettirecek düzeyde mücadele verdiklerini aktaran Erdem Göktürk “Ankara’nın her yanından, birbirinden yetenekli kız çocukları altyapı takımlarımıza katılıyorlar. Onların heyecanı, bizleri de daha fazla çalışmaya zorluyor” diyerek ileriye yönelik plan kurmalarını potansiyelin çok olmasına bağladı.

Türkiye'de ve dünyada son yıllarda kadın futboluna yapılan yatırım artıyor. Kadın futbolunun ilerleyen yıllarda daha da fazla ilgi gören bir spor türü olması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
6 milyon Ankaralıya bedava ULAŞIM müjdesi! Bayram sonuna kadar TAMAMEN ÜCRETSİZ oldu

6 milyon Ankaralıya bedava ULAŞIM müjdesi! Bayram sonuna kadar TAMAMEN ÜCRETSİZ oldu