ANASAYFA Gençlerbirliği Türk futbolunun ve Gençlerbirliği'nin efsane başkanı İlhan Cavcav vefatının 7'inci yılında anılıyor

Türk futbolunun ve Gençlerbirliği'nin efsane başkanı İlhan Cavcav vefatının 7'inci yılında anılıyor

Türk futbol tarihine yaptığı ve sattığı transferler, teknik direktör değişiklikleri, altyapıya verdiği önem ve çarpıcı demeçleri ile adını altın haflerle yazdıran Gençlerbirliği'nin efsane ve Onursal Başkanı İlhan Cavcav, vefatının 7'nci yılında anılıyor.
Türk futbolunun ve Gençlerbirliği'nin efsane başkanı İlhan Cavcav vefatının 7'inci yılında anılıyor

İlhan Cavcav, Kosova'nın başkenti Priştine'den 1910'da Türkiye'ye göç eden bir ailenin çocuğu olarak 4 Ekim 1935'te Ankara Hamamönü'nde dünyaya geldi.

Küçük yaşlarda babasının değirmeninde çalışan, iş yaşamına da un sektöründe atılan İlhan Cavcav,'ın futbolla ilk tanışması yeşil sahalarda top koşturarak oldu. Bir süre oynadıktan sonra futbolu bırakan ve iş hayatında elde ettiği başarılarla iş adamı olan Cavcav futbola bu kez yönetici rolünde döndü. Önce Hacettepe Kulübü'nün başkanı olan İlhan Cavcav daha sonra çok sevdiği kulübü Gençlerbirliği'ne 1978 yılında başkan oldu. Dönemin yöneticileri ile birtakım problemler yaşayan Cavcav daha sonra yöneticiliğe bir süre ara verdi. 1981 yılından yeniden kırmızı - siyahlı kulübün başkanı olur ve 37 yıl bir fill Gençlerbirliği Başkanlığı yaptı.

FUTBOL TÜCCARI İLHAN CAVCAV

Gençlerbirliği Kulübünün altyapısından yetişen ya da uygun maliyetle transfer ettiği futbolcuları Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'a yüksek bonservis bedelleriyle satan Cavcav, "un tüccarlığının" yanına "futbol tüccarı" ünvanını da ekledi.

Başkent ekibinin onursal başkanı Cavcav, transfer hikayeleri, teknik direktör değişiklikleri ve kendine has üslubuyla Türk futbolunun "nevi şahsına münhasır" simalarından oldu.

Kulüp başkanlarıyla yaptığı tartışmalar ve gündeme dair çıkışlarıyla futbol kamuoyunda her zaman kendisinden bahsettirmeyi başaran Cavcav, tam 37 yıl Gençlerbirliği başkanlığını yaptı.

REAL MADRİD'E OYUNCU SATARAK TÜRKİYE'NİN EN MODERN TESİSİNİ GENÇLERBİRLİĞİ'NE KAZANDIRDI

Kamerunlu Njitap Geremi'yi İspanya'ya giderek Real Madrid'e 5 milyon dolar bonservis bedeli karşılığında satan Cavcav, bu macerasını her fırsatta anlattı.

İngilizce ya da İspanyolca bilmediği için garsondan istediği peçeteye "5 milyon dolar" yazarak masadan kalkıp odasında uyumaya gittiğini ve pazarlığa son verdiğini anlatan Cavcav, transferlerden elde edilen gelirin önemli kısmını kırmızı-siyahlı kulübün tesisleşmesinde kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ CAVCAV'I UNUTMADI

Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün resmi sosyal medya hesabından anma mesajı paylaşıldı. 

Yapılan paylaşımda, “Aramızdan ayrılışının yedinci yılında Onursal Başkanımız İlhan Cavcav'ı saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz...” ifadelerine yer verdildi.

BAŞKENTİN SARI - LACİVERTLİ KULÜBÜ DE İLHAN CAVCAV'I ANDI

Trendyol Süper Lig'de Ankara'yı temsil eden başkentin koca çınarı MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği'nin efsane başkanı İlhan Cavcav'ı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile andı.

Yapılan açıklamada, Gençlerbirlği'nin Onursal Başkanı İlhan Cavcav'ı vefatının 7'inci yılında saygı ve rahmet ile andıkları belirtildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Uraloğlu Türksat'ın acil durumlar için 3 bin 272 uydu anteni kurduğunu duyurdu!

Bakan Uraloğlu Türksat'ın acil durumlar için 3 bin 272 uydu anteni kurduğunu duyurdu!