AFAD 64 il için sağanak ve kar yağışı ile fırtına uyarısı yaptı!

AFAD, yurdun büyük bölümünde fırtına, kar ve kuvvetli yağış beklendiğini belirterek 64 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu. AFAD'ın uyarı yaptığı iller merak edilirken detayları derledik.

AFAD 64 il için sağanak ve kar yağışı ile fırtına uyarısı yaptı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından yeni bir uyarıda daha bulundu.

AFAD, yurdun büyük bölümünde fırtına, kar ve kuvvetli yağış beklendiğini belirterek 64 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu. AFAD'ın uyarılarında bahsi geçen 64 il belli olurken detaylı rapor da paylaşıldı.

AFAD 64 İLDE YAŞAYAN VATANDAŞI UYARDI

AFAD; 26 Kasım Pazar günü için;

Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve fırtına beklendiği bildirerek, 44 il için "turuncu, 20 il için de "sarı" uyarıda bulundu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada;

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya,Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak için ‘turuncu’; Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak için de ‘sarı’ meteorolojik uyarı yapıldı.

ekran-goruntusu-2023-11-25-151414.png

''TEYAKKUZ HALİNE GEÇİRİLMİŞTİR''

AFAD tarafından yapılan açıklamanın devamında vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapılarak, “81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Uyarı verilen illerimizde vatandaşlarımıza, valiliklere, kaymakamlıklara ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır.

afad.jpeg

Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç-direk devrilmesi, soba-baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi. Öte yandan Ankara'da yaşayan vatandaşlara da AFAD tarafından kısa mesaj gönderildi ve fırtınaya dikkat çekilerek tedbirli olunması istendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER