ANASAYFA Haymana Ankara'da Sakarya Meydan Muharebesi ve Uluslararası Halk Oyunları Festivali coşkusu!

Ankara'da Sakarya Meydan Muharebesi ve Uluslararası Halk Oyunları Festivali coşkusu!

Ankara'nın tarihi ilçesi Haymana, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 102. yıl dönümünü ve Haymana'nın 102. kuruluş yılını coşkuyla kutluyor.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'da Sakarya Meydan Muharebesi ve Uluslararası Halk Oyunları Festivali coşkusu!

Ankara'nın tarihi ilçesi Haymana, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 102. yıl dönümünü ve Haymana'nın 102. kuruluş yılını coşkuyla kutluyor. Bu özel dönemi anmak ve kutlamak için düzenlenen etkinliklerden biri olan "Uluslararası Halk Oyunları Festivali" büyük bir ilgiyle karşılandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilen festival, sadece yerel halkın değil, farklı ülkelerden de katılımcıların coşkusuna sahne oldu. Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Kazakistan ve Makedonya gibi ülkelerin yanı sıra Mamak ve Polatlı Belediyeleri halk oyunları ekipleri bu renkli festivalde yer aldı.

ankara-tasarim-54.jpg

"Pazartesi günü ise Sındıran mahallemizde"

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 22 gün 22 gece sürdüğünü ve bu anlamlı dönemi 22 güne yayarak etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Etkinlikler arasında uluslararası halk oyunları festivalinin yanı sıra "Haymana İller Arası Kick Boks Turnuvası" ve Haymana'nın kültürel değerlerini sergileyen bir fotoğraf sergisi de bulunuyor. Başkan Turgut:

"Bugün de ‘Uluslararası Halk Oyunları Festivali’mizi gerçekleştirdik. Hafta sonu ise ‘Haymana İller Arası Kick Boks Turnuvası” düzenleyeceğiz. Pazartesi günü ise Sındıran mahallemizde Meydan Açılışı ve Çocuk Şenliği etkinliğimiz olacak. Programımız 12 Eylül günü ‘Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu’ ile sona erecek. Uluslararası Halk Oyunları Festivalimize katılan tüm ekiplere, desteklerinden ötürü Mamak Belediyesi’ne ve Festivali beraber organize ettiğimiz Polatlı Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" dedi.

Ayrıca, 12 Eylül'de gerçekleşecek "Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu" ile savaşın tarihsel önemi ve ilçenin değerleri, Haymana'nın önde gelen isimleri ve bilim insanları tarafından ele alınacak.

ankara-tasarim-55.jpg

Heyecanlı Müsabakalar

Ayrıca Festivalde Kick Box turnuvası düzenlendi. Turnuvanın ardından şampiyon olan sporculara Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut madalyalarını takdim etti.

Haymana Belediyesi, festivade yapılan Kick Box turnuvasına ilişkin resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu. Belediyeden yapılan paylaşımda:

"Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz "Haymana İllerarası Kick Boks Turnuvası" Şehitler Meydanındaki gösteri maçlarıyla başladı. Kapalı Spor Salonunda bu haftasonu birbirinden heyecanlı müsabakaların yapılacağı turnuvaya davetlimizsiniz." ifadelerine yer vermişti.

screenshot-20.png

screenshot-21.png

Bu etkinlikler, Haymana'nın tarihine ve kültürel zenginliklerine vurgu yaparak bu özel dönemi anlamak ve kutlamak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Uluslararası katılımın da olduğu festival, farklı kültürlerin buluşmasına ve dayanışmasına tanıklık ediyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Her gün toplu taşıma kullanan Ankaralılar bile bunu bilmiyor! 20 tam bilet kadar cezası var 300 TL ödenecek

Her gün toplu taşıma kullanan Ankaralılar bile bunu bilmiyor! 20 tam bilet kadar cezası var 300 TL ödenecek