ANASAYFA İş Dünyası ABB Başkanı Yavaş ve AKK Başkanı Yılmaz Kültürden Kültüre İftar Programı’nda başkentlilerle buluştu

ABB Başkanı Yavaş ve AKK Başkanı Yılmaz Kültürden Kültüre İftar Programı’nda başkentlilerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ramazan Ayı boyunca katıldığı iftar programında Ankaralı hemşehrileriyle bir araya geldi. ABB Başkanı Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz tarafından Gençlik Parkı’nda düzenlenen Kültürden Kültüre İftar Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
ABB Başkanı Yavaş ve AKK Başkanı Yılmaz  Kültürden Kültüre İftar Programı’nda başkentlilerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Gençlik Parkı’na kurulan iftar sofrasında Başkentlilerle buluştu. Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı belediyecilik anlayışının Ankaralılardan karşılık bulduğunu vurgulayan ABB Başkanı Yavaş, önemli açıklamalara yer verdi. ABB Başkanı Yavaş, Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz tarafından Gençlik Parkı’nda düzenlenen Kültürden Kültüre İftar Programı’nda, ilçe belediye başkanları, iş dünyasının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, üniversite temsilcileri, sanatçılar ve vatandaşlarla buluştu.

ABB Başkanı Yavaş, ‘’Bizlerin bir farkı olmalı. Farkımız ötekileştirmemek olmalı, hiç kimseyi ayırmamak olmalı… Bu özelliğimizle öne çıkarsak toplumu bütünleştiririz. Kutuplaştırmak isteyenlere ancak bu şekilde engel olabiliriz” dedi. Konuşmasında göreve geldiği günden bu yana kimseyi ayırmayarak, sadece ihtiyaçlar doğrultusunda çalıştığını vurgulayan Yavaş, “Bütün Ankara olarak hep beraber ayağa kalktık ve 5 yılımızın sonunda bütün ilçelerimizi ikişer defa gezdik. Çok şükür bu 5 yıllık çalışmanın sonucunda sahaya çıktığımızda olumsuz hiçbir tepki almadık. Bunun da sebebi hiç kimseyi ayırmadık, ötekileştirmedik. Herkesin ihtiyacı ne ise ona göre çalıştık. Aldığımız kaynakları gerçek ihtiyaçlara harcadık. Hesap verdik. Şeffaf bir şekilde davrandık” diye konuştu.

“FARKIMIZ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEMEK OLMALI”

Beş yıl boyunca sürdürdükleri hesap verebilir, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışının Ankaralılar’an karşılık bulduğunu ifade eden ABB Başkanı Yavaş, “Sadece betonla, asfaltla belediyeciliğin ölçülemeyeceğini, içinde insan olmayan hiçbir projenin de geçerliliğinin olmadığını Ankara halkı tescil etmiş oldu. Bizlerin bir farkı olmalı. Farkımız ötekileştirmemek olmalı. Hiç kimseyi ayırmamak olmalı. Bu özelliğimizle öne çıkarsak toplumu bütünleştiririz. Kutuplaştırmak isteyenlere ancak bu şekilde engel olabiliriz.'' dedi.  

YILMAZ: “BİRLİKTE İŞ YAPMANIN KUDRETİNİN FOTOĞRAFINI GÖRÜYORUZ”

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Ramazan ayına uygun olarak bu kentteki bütün duyguları geçmişten bugüne kadar taşıyan bütün emekleri tek sahnede gördüğümüz bir ışık var şu anda karşıda” diyerek, “Dört bin yıldır beşten fazla medeniyete ev sahipliği yapan bu kent gelecek yüzyıllarda da bütün güzellikleri taşıyacak büyük işlerin kentidir aslında. Bölmeden paylaşacağız diyor. Paylaşmak bölüşmek değil çünkü. Biz diyoruz ki paylaşmak payına düşeni almak değildir. Bizim toplumumuz onu bölüşmek diye bilir.'' dedi. 

‘’Birlikte iş yapabilmenin gücü ya da birlikte iş yapmanın kudretinin büyüsünün aslında fotoğrafını görüyoruz şu anda karşımızda. Ankara'nın iyilik organizasyonunu yapan ve bu kenti gelecek yüzyıla taşıyacak sosyolojisine bakmadan, kent, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet müşterekinde, demokrasi çığlığının atıldığı demokrasi müşterekinde bir araya gelen kalpler kamplaştırmayı sona erdirdiler ve gelecek yüzyıla demokrasi çığlığını taşımak üzere yemin ettiler. 

Ortak akılla, katılım kültürüyle, inancımızda olan bütün değerlerle beraber yeniden dirildiğimiz bu kent, doğru bir sesle beraber herkesin aklına, duygusuna ihtiyacım var dediği gün tedavi oldu ve bugün o tedavinin sonucunu yaşıyoruz.” diyen AKK Başkanı Yılmaz sözlerini sonlandırdı. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'den temizlik işçilerinin başlattığı eyleme ilişkin açıklama!

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'den temizlik işçilerinin başlattığı eyleme ilişkin açıklama!