ANASAYFA İş Dünyası AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz İklim Elçisi ödülüne layık görüldü

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz İklim Elçisi ödülüne layık görüldü

ATO tarafından İklim ve İnsan Zirvesi programı düzenlendi. Ankara Kent Konseyi Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz program dahilinde ödül aldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz İklim Elçisi ödülüne layık görüldü

Ankara'da doğayı korumak ve kaynakları gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmanın önemine vurgu yapılan bir program gerçekleştirildi. ATO ev sahipliğinde gerçekleşen programda dünyada iklim dengesizliğinde gelinen son noktaya vurgu yapıldı.

“SUYUMUZU KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN AKLIMIZI KAYBEDERİZ”

Son yıllarda getirdiği olumsuz etkileri net bir şekilde gözlemlenebilen küresel ısınma ve iklim problemleri Ankara'da masaya yatırıldı. ATO'da gerçekleşen İklim ve İnsan Zirvesi'nde konuşan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'da bu durumun önemine dikkat çekti.

Doğayı korumamanın ve su sıkıntısının devam etmesinin bedelinin ağır olacağına vurgu yapan AKK Başkanı Yılmaz “ Birlikte ya yeşili göreceğiz ya da yok oluşu izleyeceğiz. 5 bin yıldır suyun olmadığı yerde yurt kurmadı Türkler. Suyun olmadığı yerde mülkiyetimiz olsa ne yazar olmasa ne yazar. Suyumuzu kaybettiğimiz zaman sadece mülkiyetimizi değil aklımızı bile kaybederiz” dedi. Başkan Yılmaz “Sahip olduklarımızı nasıl devraldıysak yarın, yarınlara dönüp öyle bırakmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“KİRLETME YARIŞINA GİRDİK”

İnsanlar arasında yaşanan fikir ayrılıklarının bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyen AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz “Biz bu farkındalığı güçlendirip birbirimizi denetlemediğimiz için kirletme yarışına girdik. Tarih boyunca insanlar güç, din, para ve konfor için savaştılar şimdi doğa ve sevgi için birbirimizi ikna etme zamanı geldi” dedi. Önemli konuşmaların yapıldığı programda AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz İklim Elçisi Ödülü aldı.

Sadece Ankara'da değil, ülke ve dünya genelinde bu konunun ciddiyetine vurgu yapan programlar düzenleniyor. Türkiye'de son yıllarda iklimde yaşanan dengesizlik, ülkede yapılan çalışmaların gerekliliğini gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
IC Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek! Sermaye Piyasası Kurulu onay verdi

IC Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz edilecek! Sermaye Piyasası Kurulu onay verdi