ANASAYFA İş Dünyası AKK Başkanı Yılmaz Zaferin Yolu - Ruhundaki Ateş Belgeseli galasında Cumhuriyetin önemine vurgu yaptı

AKK Başkanı Yılmaz Zaferin Yolu - Ruhundaki Ateş Belgeseli galasında Cumhuriyetin önemine vurgu yaptı

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı döneminde yaşadığı zorlukları anlatan Zaferin Yolu - Ruhundaki Ateş adlı belgeselin galası Ankara'da gerçekleşti. Üst düzey isimlerin katıldığı törende konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz Türk milletinin fedakarlığına vurgu yaptı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü

 Türkiye'nin Kurtuluş Savaşında geçirdiği zorlu günlerin anlatıldığı Zaferin Yolu - Ruhundaki Ateş adlı belgeselin ön gösterimi Ankara Kent Konseyi binasında gerçekleşti. Bir çok önemli siyasetçinin katıldığı programda o yıllarda yaşanan sıkıntılar bir kez daha gözler önüne serildi.

“BU MİLLET SÜRÜNMEYİ TERCİH ETMEMİŞTİR”

Yapılan saygı duruşu ve belgesel yapımcılarının belgesel hakkındaki konuşmalarının ardından söz alan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz belgeselin bir dönemi yansıtan eser olmaktan çok fazla bir anlam taşıdığını dile getirdi. Başkan Yılmaz “Ölmeyi göze alamayan milletler esaretin karşısında kıyama kaldırmayan milletler sürünmeye mahkumdur. Bu millet sürünmeyi tercih etmemiştir” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'nda söylemiş olduğu “Size ölmeyi emrediyorum” sözünü anımsatan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz  Atatürk için “Haymana'da Hattı Müdafaa Yoktur, sathı müdafaa vardır. O Satıh bütün vatandır diyerek yine ölmeyi yaşamak için şart haline getirmiştir" ifadelerini kullanarak bağımsızlığa olan bağlılığa vurgu yaptı.

“İKİNCİ YÜZYILA TAŞIDIĞIMIZ EN BÜYÜK MİRASIMIZDIR”

Cumhuriyetin Türk Milletinin en görkemli eserlerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz Cumhuriyet için “İkinci yüzyılımıza taşıdığımız en büyük mirasımızdır” sözlerini kullandı.

 Zaferin Yolu - Ruhundaki Ateş belgeselinin ön gösteriminin gerçekleşmesinin ardından katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Belgesel sonunda katılımcılar, belgesel yapımcıları başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Mansur Yavaş engelli vatandaşları özel araçlar ile oy kullanmaya götüreceklerini açıkladı

ABB Başkanı Mansur Yavaş engelli vatandaşları özel araçlar ile oy kullanmaya götüreceklerini açıkladı