ANASAYFA İş Dünyası Ankara Kalkınma Ajansı kadınlar için Meslek Kazandırma Programı düzenledi

Ankara Kalkınma Ajansı kadınlar için Meslek Kazandırma Programı düzenledi

Kadınların iş dünyasında daha fazla yer edinmesi için Ankara'da yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sanayi sektöründe kadın istihdamının artması için garantili meslek edindirme kursu gerçekleştirildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Kalkınma Ajansı kadınlar için Meslek Kazandırma Programı düzenledi

Kadın istihdamının artması ve onları meslek sahibi yapmak için Ankara Kalkınma Ajansı devam eden çalışmaları kapsamında bir meslek edindirme kursu düzenledi.

50 KADIN İŞ SAHİBİ OLDU

İş sahibi yapması nedeniyle Ankaralı kadınların ilgi gösterdiği kursa 80 kişi alındı. Eğitim sonunda 50 Ankaralı kadın bir iş sahibi olma fırsatına sahip oldu.  ASO Sürekli Eğitim Merkezi ile birlikte verilen program dahilinde kursa katılan kadınlara sanayi sektöründe yer alan bir çok mesleğe dair eğitim verilerek onların kendilerini geliştirmeleri sağlandı.

3. defa düzenlenen İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programını gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Emine Doğrukök kadının iş dünyasındaki gerekliliğine vurgu yaptı.

Kadınların üretime daha çok katılmasını desteklediklerini ve bu kapsamda bu eğitimi verdiklerini ifade eden Doğrukök “Kadın istihdamı sadece ekonomik kalkınma için değil, toplumsal eşitlik ve adalet için de hayati önem taşımaktadır. Kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları, aile refahını ve yaşam standartlarını yükseltmenin yanı sıra toplumu daha güçlü ve dirençli hale getirmektedir” dedi.

KADINLAR İŞ HAYATLARINDA DA YALNIZ KALMIYOR

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından iş sahibi yapılan kursiyerlere verilen destek meslek hayatlarında da devam ediyor. Verilen program ile meslek sahibi olan kadınların, çalışırken gösterdiği performans ve geçirdiği süreç konusunda Ankara Kalkınma Ajansı tarafından destek veriliyor.

Ankara kadınına yönelik verilen bu kurs sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi. Önümüzdeki dönemde Ankara'da kadınlara yönelik farklı istihdam projelerinin geliştirilmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki rakibi belli oluyor

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki rakibi belli oluyor