ANASAYFA İş Dünyası Ankara Sanayi Odası kobilere destek vereceğini açıkladı!

Ankara Sanayi Odası kobilere destek vereceğini açıkladı!

Günümüzde sanayi sektöründe yapılan en önemli çalışmalardan birisi yeşil dönüşüm olarak bilinen çevre dostu uygulama yöntemine geçilmesi oldu. Ankara Sanayi Odasından da bu kapsamda kobiler için önemli bir hamle geldi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Sanayi Odası kobilere destek vereceğini açıkladı!

Dünya genelinde iş dünyasında çevre dostu üretim politikası kapsamında çalışmalar artarak devam ediyor. Bu bağlamda başkentli sanayicilerin bir çok konuda sesi olan Ankara Sanayi Odası (ASO) önemli bir adıma imza attı.

KOBİLERE DESTEK VURGUSU

ASO Başkanı Seyit Ardıç iş dünyasının benimsediği yeşil dönüşüm çalışması ile ilgili “Çözüm ortağı olarak firmalarımızın yanında olacağız” diyerek KOBİ'lere yeşil dönüşüme uyum süreci kapsamında danışmanlık desteği sağlayacağını açıkladı.

ASO olarak verecekleri desteği "Yeşil inovasyon Teknoloji Mentörlük Programı kapsamında da birlikte çalışarak firmaları yönlendirmeye devam edeceğiz. Bu destek ile yeşil ve inovatif teknolojiler için danışmanlık, kapasite ve durum analizi, yol haritası ve proje hazırlamada KOBİ’lere hizmet sağlayacağız. Bu projelerle KOBİ’lerimiz TÜBİTAK ve KOSGEB’den yüksek miktarda finansman desteklerine ulaşacaklar” sözleri ile ifade etti.

“FİRMALARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Firmaların dünyadan geri kalmaması ve bu süreçte doğru adımlar ile dönüşüm sürecini tamamlamaları için üzerlerine düşeni yapacaklarını  vurgulayan Başkan Ardıç “Firmalarımızın sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümü odağına alan bir yaklaşımı benimsemesi, uluslararası rekabetçiliğimizin korunması ve geliştirilmesi adına kritik derecede önemlidir. Ankara Sanayi Odası olarak, gerekli hazırlığı yapabilmeleri için Çözüm Ortağı rolümüz ile firmalarımızın yanında olacağız” dedi.

Dünyanın önemli kuruluşları iş dünyasında yeşil dönüşümün önemini ifade ediyor. Devletlerde kendi ekonomilerinde önemli yer edinen firmalar ve onların çalışanlarına bu kapsamda yardım ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüz binlerce oy kullanılan Yılın Kareleri fotoğraf yarışması sonuçlandı!

Yüz binlerce oy kullanılan Yılın Kareleri fotoğraf yarışması sonuçlandı!