ANASAYFA İş Dünyası Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülme hedefi hakkında konuştu

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülme hedefi hakkında konuştu

Türkiye'nin en büyük problemi olarak gösterilen ve yüksek rakamlarda seyreden enflasyon rakamları ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Baran bir yazılı açıklama yayınladı. Başkan Baran geleceğe dair umutlu olduğunu ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülme hedefi hakkında konuştu

Türkiye'de son yıllarda çok hızlı bir şekilde artan enflasyon vatandaşların büyük bir sıkıntı yaşamasına sebep olmuştu. Bir çok üründe üst üste gelen zamların kendilerini ciddi oranda zora soktuğunu ifade eden vatandaşlara karşı hükümet yetkilileri enflasyonu düşürmeye yönelik çeşitli politikaları hayata geçirmeye başlamıştı.

ATO BAŞKANI BARAN'DAN AÇIKLAMA

Yaşanan bu durumun ardından Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran piyasalar için umutlandıran bir yazılı açıklama yaptı. Başkan Baran açıklamasında ekonomik anlamda gelecek dönemlerde iyi bir ivme kazanılacağını düşündüğünü söyledi. ATO Başkanı Baran açıklamasında “Türkiye’nin kalkınma hızının artacağına, ihracat potansiyelinin daha da gelişeceğine ve ülkemizin tek haneli enflasyon ve çift haneli büyüme yapısına rahatlıkla kavuşabileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl yaşanan bir çok önemli olaya rağmen ekonominin büyümesine dikkat çeken Başkan Baran “Küresel ekonomide yaşanan sıkıntılara, asrın deprem felaketinin etkilerine ve enflasyonla mücadele sürecine rağmen, 2023 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 4, yılın tamamında da ekonominin yüzde 4,5 oranında büyümesi Türkiye’nin güçlü ve istikrarlı yapısının muhafaza edildiğinin göstergesidir.” şeklinde konuştu.

ŞUBAT AYININ ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Devam edilen politikalar ve doğru hamleler ile enflasyonun ilerleyen dönemlerde tek haneli rakamlara düşeceğini düşündüklerini belirten Gürsel Baran'ın açıklamaları kısa sürede gündemde yerini aldı. Ülkemizde Şubat ayının enflasyon rakamları 4 Mart günü açıklanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi! Ilımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz

Bakan Şimşek büyüme rakamlarını değerlendirdi! Ilımlı ve dengeli bir büyüme bekliyoruz