ANASAYFA İş Dünyası Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'dan KTO'ya tebrik mesajı

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'dan KTO'ya tebrik mesajı

Yurt genelinde iller ile özdeşleşen ürünler ya da yemeklerin uluslararası arenada da tescillenmesi büyük önem taşıyor. Bu bağlamda ürünlerde söz hakkının kendilerinde olması için çalışan şehirlerden Kayseri'den sevindirici bir haber geldi. Kayseri Pastırmasının coğrafi işaret tescili alacağı öğrenildi.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'dan KTO'ya tebrik mesajı

Dünya genelinde ülkeler bünyelerinde barındırdıkları ürünlerin kendileri ile özdeşleşmesinden dolayı hep o ürünler ya da yemekler ile anılıyor. Sözlü olarak onlara ait olduğu ifade edilen ürünlerin hakları yasal olarak ta onlara teslim edilmezse o ürünü başka toplumlar sahiplenebiliyor ya da taklit edebiliyor.

KAYSERİ PASTIRMASININ ULUSLARARASI TANINIRLIĞI ARTIYOR

Ülkemizde çeşitli kurumlar tarafından halkımıza ait olduğu kabul edilen ürünlerin uluslararası normlar aracılılığı ile kabul edilmesi noktasında önemli bir adım daha atıldı. Türkiye'nin en ünlü ürünleri arasında kabul edilen Kayseri Pastırması ile ilgili geçtiğimiz günlerde Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy müjdeli haberi vermiş ve pastırma için coğrafi işaret tescili verilmesi ile ilgili kararın resmi gazetede yayınlandığını ifade etmişti.

AB ÜLKELERİNDE DE KORUMA ALTINA ALINACAK

Yaşanılan bu gelişmenin ardından Ankara'dan KTO'ya bir tebrik mesajı geldi. ATO Başkanı Gürsel Baran sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Kayseri ismiyle özdeşleşen Kayseri Pastırması’nın coğrafi işaret tescili ile Avrupa Birliği ülkelerinde de koruma altına alınacak olması, bilinirliğini ve tercih edilirliğini artıracağı gibi, ekonomik açıdan üreticisine, şehrine ve ülkemize de fayda sağlayacaktır. Emeği geçenlerini yürekten kutlar Kayseri’ye ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Türkiye'nin çeşitli illerinde güncel olarak çalışmalar devam ediyor. Söz konusu coğrafi işaret tescili durumlarının ülke ekonomisi ve turizmine katkılar sağlayacağı düşünülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bu kez çifte indirim haberi duyuruldu! Liste fiyatları tamamen değişti benzin ve motorinde yeni dönem

Bu kez çifte indirim haberi duyuruldu! Liste fiyatları tamamen değişti benzin ve motorinde yeni dönem