ASO Başkanı Seyit Ardıç çevre kirliliği bilincinin önemi hakkında konuştu

ASO Başkanı Seyit Ardıç düzenledikleri Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi hakkında düzenlenen seminer hakkında konuştu. Başkan Ardıç "Biz sanayiciler çevrenin bir kaynak olduğunu çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

ASO Başkanı Seyit Ardıç çevre kirliliği bilincinin önemi hakkında konuştu

Ankara Sanayi Odası tarafından bugün Ankara'da önemli bir seminer gerçekleştirildi. Söz konusu seminerde çalışma hayatında kaynak tüketiminin doğru yönde ilerlemesinin önemi ve çevreyi kirletmeme bilinci hakkında önemli bilgiler verildi.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ CİDDİ SORUNLAR OLUŞTURMAKTA”

Söz konuda söz alan ASO Başkanı Seyit Ardıç “İklim değişikliği, su ve hava kirliliği gibi sorunlar dünya genelinde ciddi tehditler oluşturmakta ve insanlığın geleceğini tehlikeye atmaktadır. Ancak bu sorunlarla başa çıkmak için çözüm yolları vardır. İşte bu noktada çevre yönetim sistemi eğitimi büyük önem kazanmaktadır. Çevre yönetim sistemi eğitimi, çevresel etkileri en aza indirmek ve sürdürülebilirlik ilkesini benimsemek için kuruluşlara rehberlik etmektedir” dedi.

Yapılan eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Ardıç “Bu eğitim, kuruluşların çevresel performanslarını sürekli iyileştirmelerine olanak tanırken, yasal gerekliliklere uyum sağlamalarını ve kaynakları daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlar. Ayrıca, çevre yönetim sistemi eğitimi, çalışanları çevre bilincine sahip olmaya teşvik eder ve işletmelerin toplumsal sorumluluklarını yerine getirmelerine yardımcı olur” şeklinde konuştu.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNDE HERKESİN PAYININ EŞİT OLDUĞU VURGUSU

Sanayiciler olarak çevre kirliliğinin ne anlama geldiğini bildiklerini ifade eden Seyit Ardıç “Çevre kirlenmesi sadece havanın, suyun ve toprağın kirlenmesi değildir. Biz sanayiciler, çevrenin bir kaynak olduğunu, bu kaynağın da zamanla tüketilebileceğini ve kullanım maliyetinin olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir sorumlu aramadan, bunda hepimizin pay sahibi olduğu bilinci ve sorumluluğuyla davranma zamanının geldiğini düşünüyoruz” diyerek çevre kirliliğinin tek bir suçlusunun olamayacağını, herkesin bu işte ortak olduğunu ifade etti.

Yapılan etkinlik konuşmaların ve sunumların ardından sona erdi. Etkinliğin sonunda katılımcılar bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

SONRAKİ HABER