ASO Başkanı Seyit Ardıç depremlerden ders alma çağrısı yaptı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ardıç'ın mesajında depremlerden ders alma vurgusu dikkat çekti.

Türkiye, Gölcük depremlerinden sonraki en büyük deprem travması olan 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünü yaşıyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve on binlerce insanın hayatını kaybettiği bölgede vatandaşlar anma etkinlikleri düzenliyor. Deprem bölgesine ek olarak Türkiye'nin tüm büyük şehirlerinde kaybedilen canlar için taziye mesajları yayınlanıyor.

Ankara'da da çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri vefat eden vatandaşlarımızı anma ve geride kalanlara baş sağlığı dileme amacıyla paylaşımlarda bulunuyor. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç'ta bir anma mesajı yayınlayarak hayatını kaybeden vatandaşların acısını paylaştığını ifade etti. Başkan Ardıç mesajında depremlerden ders alma çağrısında bulundu.

“HATALARIMIZDAN DERS ALIRSAK…”

Seyit Ardıç mesajında “Asrın felaketi 6 Şubat 2023 depremlerinin 1. yıl dönümünde, yitirdiğimiz canları bir kez daha rahmetle anıyorum. Asla unutmayalım, bu güzel vatanımız bir deprem ülkesi. Çok kayıplar yaşadık, çok acılar çektik. Ama yeni ve mutlu hikayeler yaratmak için gücümüz var. Yaşadıklarımızdan, hatalarımızdan ders alırsak, gücümüz depreme yeter!” şeklinde konuştu.

Başkan Ardıç'a ek olarak uzmanlarda aktif bir şekilde depremlere karşı önlem alınması çağrısı yapıyor. Özellikle Marmara bölgesini etkilemesi ön görülen büyük bir depremin yaşanacağı ön görülerek yapılan uyarılar vatandaşlar tarafından da tepki çekiyor. İnsanlar ilgili kişilerden depremlere yönelik hazırlanan çalışmaların arttırılmasını talep ediyor.