ANASAYFA İş Dünyası ASO Başkanı Seyit Ardıç ekonomide dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı

ASO Başkanı Seyit Ardıç ekonomide dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı

Ankara Sanayi Odası ülkenin farklı noktalarında da meslekli anlamda önemli toplantılar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda yapılan son etkinliğin adresi Antalya ilçesi oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO Başkanı Seyit Ardıç ekonomide dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı

Türkiye'nin ekonomi anlamında daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamak amacıyla çeşitli istişareler yapılıyor. Yapılan toplantılarda alanında uzman kişi ve kurum yetkilileri tespitlerini dile getiriyor.

BAŞKKAN ARDIÇ'TAN YAPAY ZEKA SÖZLERİ

Bu kapsamda Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç önemli açıklamalarda bulundu. Antalya'da gerçekleştirilen mesleki komiteleri ortak toplantısında söz alan Başkan Ardıç dünyada iş dünyasında yaşanan hızlı değişimlere dikkat çekti.

ASO Başkanı Ardıç “Ülke olarak bizim ikiz dönüşüm ve verimliliğe odaklanmamız, bunun yanında üretken yapay zeka seferberliğini de ortaya koymamız şart. Üretken yapay zeka yatırımları geçen yıl 2022'ye göre neredeyse 8 kat artarak 25,2 milyar dolara ulaştı” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN DÜNYA PAZARINDAKİ PAYI

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç'ın değindiği bir diğer önemli konu Türk ekonomisinin dünya ekonomi pazarında aldığı pay hakkında oldu. Bu konuda elde edilen rakamın daha üst seviyelere çekilmesi gerektiğini savunan Başkan Ardıç “Artık ne pahasına olursa olsun ihracat değil, daha yüksek katma değerli ve daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve işbirliklerine odaklanmalıyız. 2023 yılında yaklaşık 25 trilyon dolar olan dünya ihracatından yüzde 1'ler civarında olan payımızı artırmanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

ASO Başkanı Ardıç'a ek olarak diğer katılımcılardan da ekonomiyi güçlendirmek için öneri ve görüşler geldi. Türkiye'nin iş dünyasından önemli isimlerin yeni toplantılarda bir kez daha bir araya gelmesi ve benzer görüşler dile getirmesi ön görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da ne kadar başıboş köpeğin olduğu belli oldu!

Ankara'da ne kadar başıboş köpeğin olduğu belli oldu!