ANASAYFA İş Dünyası ASO Başkanı Seyit Ardıç iş dünyasının yaşadığı sıkıntılar hakkında konuştu

ASO Başkanı Seyit Ardıç iş dünyasının yaşadığı sıkıntılar hakkında konuştu

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç yaşanan ekonomik gelişmeler ve bu durumların iş dünyasına yansıması hakkında konuştu. Başkan Ardıç yapılan toplantıda kişisel görüşlerini belirtti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO Başkanı Seyit Ardıç iş dünyasının yaşadığı sıkıntılar hakkında konuştu

Ankara genelinde iş dünyası temsil eden kurumlardan olan ASO, önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantılara başkanlık eden Seyit Ardıç gündemdeki önemli gelişmelei değenlendirdi. ASO Başkanı Ardıç piyasalar için daha yapıcı adımlar beklediklerini aktardı.

ASO BAŞKANI ARDIÇ'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Son günlerde yaşanan ekonomik olumsuzluklar iş dünyasını da olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Bu durumlardan kötü şekilde etkilenen işverenler ve onları temsil eden kurumlar yetkililerden daha düzenleyici adımlar atması yönünde çağrıda bulunuyor. Bu kapsamda son olarak ASO Oda Meclisi ile 2’inci ve 3’üncü OSB Müteşebbis Heyet Müşterek toplantısında ASO Başkanı Ardıç çeşitli çağrılarda bulundu.

Başkan Ardıç yüksek enflasyon ve faizin beraberinde getirdiği eksi yönlere dikkat çekti. Başkan Ardıç “Yüksek enflasyon, belirsizliği önemli ölçüde arttırmıştır. Diğer taraftan yüksek faiz, üretici kesim açısından finansman maliyetlerinin artması anlamına gelmektedir” dedi.

TİCARİ KREDİ KARTI LİMİTLENDİRİLME KONUSU

Ticari Kredi kartı limitlendirilmesi konusunda da iş dünyası olarak zorlandıklarını söyleyen ASO Başkanı Seyit Ardıç bu durumun kendilerini parasal açıdan zorda bıraktığını söyledi. Başkan Ardıç “Ticari kredi kartları enflasyon arttırıcı bir etkiden daha ziyade arz tarafına katkısı olduğundan enflasyonu düşürücü bir etkiye sahiptir. Limitlerin yeniden gözden geçirilerek revize edilmesi, biz sanayicilerin nakit ihtiyacına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır” dedi.

Söz konusu toplantıda ekonomik gündeme ve ASO çalışmalarına dair pek çok görüş bildirildi. Gözler Başkan Seyit Ardıç'ın dile getirdiği sorunlara bir yanıt verilip verilmeyeceğine çevrildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanlığı 1608 sözleşmeli personel alımı ne zaman, sınav tarihi belli oldu mu?

İçişleri Bakanlığı 1608 sözleşmeli personel alımı ne zaman, sınav tarihi belli oldu mu?