ANASAYFA İş Dünyası ASO Başkanı Seyit Ardıç İsrail’le ticari ilişkilerin durdurulması hakkında konuştu

ASO Başkanı Seyit Ardıç İsrail’le ticari ilişkilerin durdurulması hakkında konuştu

Geçtiğimiz günlerde Türkiye, İsrail ile ticarete ilk başta kısıtlama getirmiş, ardından bu kararı tüm ticareti durdurma olarak güncellemişti. Ekonomi piyasası tarafından çok ciddi bir gelişme olarak görülen bu gelişme sonrasında kararı yerinde bulan açıklamalar gelmeye devam ediyor.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO Başkanı Seyit Ardıç İsrail’le ticari ilişkilerin durdurulması hakkında konuştu

ANKARA (İHA) - İsrail yönetimi Ekim ayında Filistin ile arasında çıkan savaşta hiç bir kural tanımadan yerleşim yerlerini bombalamış, uluslararası çağrılara aldırış etmeden işgal politikası gütmeye devam etmişti.

TİCARET DURDURULMUŞTU

Türkiye olayların ilk anından itibaren diplomatik yolları devreye sokmuş, Filistin halkına insani yardım ulaştırmıştı. Aradan geçen süreç boyunca İsrail'e telkinlerde bulunan Türkiye, geri adım atılmamasından dolayı çeşitli yaptırımlar uygulama kararı almıştı. İlk aşamada 54 ürüne ticaret yasağı getiren Ticaret Bakanlığı daha sonrasında İsrail ile ilişkilerin tamamen durdurulduğunu açıklamıştı.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç son günlerin en çok konuşulan kararlarından olan İsrail ile ticareti durdurma adımını yerinde bulduğunu söyledi. Başkan Ardıç “Ticaret Bakanlığımızın aldığı bu kararın son derece yerinde olduğunu belirtmek istiyorum. Ancak bu doğru karar iyi bir planlama ile alınmalıydı. İhracatçımızın, sanayicimizin en az zarar göreceği şekilde bir planlamaya gidilebilirdi” dedi.

KARARIN ANİ OLMASININ GETİRDİĞİ OLUMSUZLUKLARA DİKKAT ÇEKİLDİ

Bu durumun ani olarak gelişmesinden dolayı insanların mağduriyetini “Siparişini almış, ürünü üretmiş, TIR’a, gemiye yükleme aşamasına gelmiş olan ihracatçımız sabah uyandığında ihracatın durdurulduğunu öğrendi. Sipariş üzerine hazırladığı o malı ne yapacağını şaşırdı. Çok da yüklü bir zarara uğradı diyerek dile getiren ASO Başkanı Ardıç savaşın 8 aydır sürdüğünü söyledi.

Söz konusu kararın yakın zamanda iptal edilmesi beklenmiyor. İsrail yönetimi bölgede saldırılarına devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Sincan'da saman balyaları küle döndü

Ankara Sincan'da saman balyaları küle döndü