ANASAYFA İş Dünyası ASO Başkanı Seyit Ardıç kayıt dışı istihdamın zararlarından bahsetti

ASO Başkanı Seyit Ardıç kayıt dışı istihdamın zararlarından bahsetti

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, ekonomi alanında önemli bir sorun olan kayıt dışı istihdamın ekonomiye yönelik zararları hakkında konuştu. Ardıç bu durumun ekonomik dengeleri olumsuz olarak etkilediğini ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO Başkanı Seyit Ardıç kayıt dışı istihdamın zararlarından bahsetti

Ankara'da ekonomik anlamda önemli sorunlar ile ilgili önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Son olarak Ankara Sanayi Odası'nda özellikle işverenler için kanayan bir yara olan kayıt dışı istihdam alanında önemli bir toplantı yapıldı.

KAYIT DIŞI İSTİHDAM İLE İLGİLİ ÖNLEM ALINMASI TALEBİ YAPILDI

Başkent'te bugün önemli bir toplantı daha yapıldı. Ankara Sanayi Odası Meclis Salonu'nda “Çalışma Koşullarına ve Çalışma Ortamına Yönelik Farkındalık Artırma Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. Söz konusu toplantıda iş  dünyasında yapılan yasa dışı işlemler ve çalışanlara sunulan yasa dışı çalışma ortamlarının nasıl bir sorun olduğuna dair vurgular yapıldı.

Ankara Sanayi Odası'nın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Bakanlığı ile birlikte düzenlediği bu toplantıda ülkemizde iş dünyasının önemli bir sorun olarak kabul ettiği kayıt dışı istihdama dair konuşan ASO Başkanı Seyit Ardıç “Düşük maliyetle işgücü sağlamaya çalışan işverenler, kayıt dışı istihdam ile rekabet avantajı elde etmeye çalışıyor, ancak bu durum ekonomik dengeleri bozuyor” şeklinde konuştu.

Bahsettiği bu soruna dair yetkililere çözüm önerisinde de bulunan Ardıç “Vergi kaçakçılığı ve sosyal güvenlik ihlalleri konusunda ciddi yaptırımlar uygulanması, işverenleri resmi kayıtlara geçmeye teşvik edebilir” diyerek bu konu ile ilgili harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

BİR ÇOK KONU KONUŞULDU

Bu konuya ek olarak, iş kazalarında yaşanan durumlar ve çalışanın mağdur edilmesi, meslek hastalıkları ve bunun açmış olduğu sorunlar gibi önemli konuların konuşulduğu toplantı sonrası ifade edilen hususlar konusunda yapılacak çalışmaların ne olacağı bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Polatlı Belediye Başkan adayı Levent Çağlancı kimdir?

MHP Polatlı Belediye Başkan adayı Levent Çağlancı kimdir?