ANASAYFA İş Dünyası ASO Başkanı Seyit Ardıç politikacıların gelecek tahminlerinin ekonomiye etkisi hakkında konuştu

ASO Başkanı Seyit Ardıç politikacıların gelecek tahminlerinin ekonomiye etkisi hakkında konuştu

Ankara Sanayi Odası Mart ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Başkanlık eden Başkan Ardıç ekonomiye etki eden dış etkenler ve mevcut duruma ait önemli açıklamalarda bulundu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ASO Başkanı Seyit Ardıç politikacıların gelecek tahminlerinin ekonomiye etkisi hakkında konuştu

Ankara'nın iş dünyasında önde gelen kurumları arasında yer alan Ankara Sanayi Odası kurumsal faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. ASO Başkanı Seyit Ardıç'ta bizzat çalışmalara katılarak görüş ve önerilerini paylaşıyor.

YEREL SEÇİMLERE DEĞİNİLDİ

ASO Mart Ayı Meclis Toplantısı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi. ASO Yönetiminden başta Başkan Seyit Ardıç'ta dahil olmak üzere önemli isimlerin katıldığı toplantıda ekonomi konusunda beklentiler dile getirildi.  31 Mart seçimlerinin yaklaşmasına değinen Başkan Ardıç, seçimlerden çıkan sonuçların ardından mevcut politikalara bağlı kalınmasını vurguladı.

Başkan Ardıç “Yerel seçimler sonrasında ülkemizde dört yıl boyunca seçim olmayacak. Başta ekonomi olmak üzere sosyal, eğitim ve hukuk alanında yapısal reformların gerçekleşeceği bir dönemin hepimizin ortak temennisi olduğunu düşüyorum. Ülkemizi kalkınma hedeflerine ulaştıracak, uzun vadede ekonominin istikrara kavuşmasına önemli katkı sağlayacak reformların yapılması gerekiyor” dedi.

POLİTİKALARIN TAHMİNLERİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

ASO Başkanı Seyit Ardıç ülke politikalarında ses sahibi olan kişilerin tutarlı olmasının geri dönüşünün iyi olacağını belirtti. Ardıç “Gelecek ile ilgili tahminlerinde tutarlı davranmaları ekonominin dengelenmesi açısından olumlu olacaktır. Aynı zamanda makroekonomik dengelenmenin sağlanmasında, ekonomi politika yapıcılarının tercih ettiği plan ve programların kamuoyunu ikna etmesi, belirsizliğin ve öngörülebilirliğin ortadan kalkmasına katkı sağlayacaktır” dedi. ASO Başkanı Ardıç büyüme rakamlarının üretim kaynaklı değil tüketim kaynaklı olduğunu ve yerli üretime destek verilmesini savundu.

Ankara ve ülke ekonomisi için pek çok konuda görüşün bildirildiği toplantıda el birliği ile çalışmalara devam edilmesi vurgusu yapıldı. Bir sonraki toplantının Nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pursaklar Belediyesi kanatlı hayvanları Evcil Hayvanlar Parkında koruma altına alıyor

Pursaklar Belediyesi kanatlı hayvanları Evcil Hayvanlar Parkında koruma altına alıyor